Doma Aktualno Medijske tokrat kupcev za celo pest!

Medijske tokrat kupcev za celo pest!

Po mnogih neuspešnih dražbah in zbiranjih ponudb se je tokrat našlo pet kupcev, ki so oddali svojo ponudbo za nakup že 10 let popolnoma zaprtega kompleksa Medijskih toplic, kar 20 let pa od zaprtja hotela.

Igor Bončina

Upravitelj Igor Bončina, ki v imenu upnikov prodaja Medijske toplice – nekoč slavne po svojih vodnih doživetjih, danes pa slavne po neuspelih prodajah in nedostojnemu propadanju, nam je zaupal, da je prejel 5 ponudb za odkup.

Neprimerne ponudbe, ponuditi bo treba več denarja

Ne glede na število ponudb, pa so prav vse po vrsti neprimerne, še izvemo. Bončina je potencialne kupce pozval, da svoje ponudbe izboljšajo, kar preprosto pomeni, da dvignejo ceno svoji ponudbi. Časa imajo do 6. junija, potem sledi ponoven pregled in odločitev.

Možnosti pa so tri, pojasni naš sogovornik: “Izberemo eno od ponudb, če se bo upnik strinjal za takšno poplačilo, ponovimo razpis ali pa predlagam sodišču, da ločitveni upnik sam v lastni režiji nadaljuje s prodajo.”

Medijske toplice so popolnoma uničene in v celoti primerne za podiranje. Edino kar je ostalo dokaj ohranjeno, je rov do Valvazorjevega vrelca. Vrednost ima tudi voda, ki pozimi na površje pride na 25 stopinjah. A koncesija za vodo je propadla in, kdor bo kupil kompleks, bo moral ponovno zaprositi zanjo.

FOTO: “Če bi bila vojna, ne bi moglo biti tako”

Print Friendly, PDF & Email