Doma 1+1=2 “Mi mamo se fajn”

“Mi mamo se fajn”

Poletje, najljubši čas v letu Anje Lenart iz VGC Zasavje. Zakaj? “Čas ko odvržemo na stran oblačila, obveznosti in skrbi. Sonček je visoko, ozračje je toplo, dan je dolg in še ura teče malo počasneje. In kar je najboljše – počitnice!” nam je zaupala Anja Lenart.

Čeprav v VGC Zasavje niso na čisto pravih počitnicah, pa izvajajo počitniške aktivnosti za otroke širom Zasavja. Ustvarjajo, raziskujejo, kuhajo, pojejo, se igrajo in se družijo. Včasih pa jim kdo priskoči tudi na pomoč. Tokrat je bil to Jure Tori, harmonikar, član skupine Orlek in ambasador vseživljenjskega učenja pri Zasavski ljudski univerzi. S seboj je pripeljal še dva prijatelja in skupaj so pričarali dva čudovita dogodka.

Glasbe in iger z Juretom Torijem in Tomažem Majcnom je bil prava pustolovščina, saj so ob zvokih harmonike spoznavali fosile, minerale ter izdelovali pražabe. Na drugem dogodku, Glasbe in pravljic z Juretom Torijem in Petrom Svetino, pa sta jih Jure in Peter odpeljala v pravo glasbeno-literarno dopoldne.

Naučili so se tri stvari, da je Jure pravi harmonikarski virtuoz, da je Tomaž pravi geološki mojster in, da Peter zna pisati najboljše kratke zgodbice in pravljice.

Print Friendly, PDF & Email