Doma Aktualno Milijon za Ledenico je preveč!

Milijon za Ledenico je preveč!

Marca 2018 smo zelo spodbudno pisali o tem, kako je rolkarski park z večnamenskim prostorom in razgledno ploščadjo v papirjih pripravljen. V sam projekt je bilo vključeno tudi otroško igrišče s sprehajalnimi potmi in brvjo, ki bi povezala levo in desno stran Trboveljščice. Poleg tega pa naj bi uredili še nekaj parkirnih mest. Super, mar ne?

Milijonski projekt. Foto: občina Trbovlje

A se je ustavilo. Projekt, ki naj bi znašal okoli milijon evrov je previsok za občinski proračun. “Občina Trbovlje, zaradi tako visoko ocenjene vrednosti, projekta ni mogla izpeljati sama, hkrati pa ga, zaradi specifičnega namena uporabe, kljub prizadevanjem, ni uspela prijaviti na razpis.”

Vendarle pa je znano, da območje Ledenice lokalci še kako uporabljajo, zato so obstoječe klančine in površine pred dvema letoma deloma uredili. Za dobrih 10 tisočakov sanacije je bilo opravljene, postavili so tudi nadstrešek.

Na občini poročajo, da bodo projekt iz leta 2017 spremenili, češ da je kot tak bistveno predrag. Trenutno potekajo pogovori s projektanti, “naš cilj pa je, da bi v novi podobi park zaživel v prihajajočih letih in bil namenjen širši množici ter postal točka v zgornjem delu mesta, ki bo primerna za druženje in preživljanje prostega časa” nam glede Ledenice še odgovorijo na trboveljski občini.

Prve aktivnosti na Ledenici že v kratkem

Print Friendly, PDF & Email