Doma Litija Mladi litijski tenisači v državnem vrhu

Mladi litijski tenisači v državnem vrhu

Igralci Tenis kluba AS Litija so na zimskih državnih prvenstvih v tenisu, ki so se odvijali decembra preteklega leta in januarja izredno zadovoljni. Skupaj so osvojili kar tri naslove državnih prvakov in dva naslova državnih podprvakov.

Najboljši igralec do 16 let in tudi prvi na lestvici do 16 let Bor Artnak je upravičil vlogo prvega favorita in še enkrat več potrdil in pokazal, da je v Sloveniji v svoji starostni kategoriji trenutno brez konkurence. Na zimskem državnem prvenstvu v Medvodah je osvojil oba naslova državnega prvaka in to tako posamično kot v konkurenci dvojic. Bor Artnak je naslov osvojil brez izgubljenega niza.

Enako kot Bor Artnak je vlogo prvega nosilca na državnem prvenstvu do 12 let v Mariboru potrdil Žiga Šeško, ki je tudi na 1.mestu slovenske teniške lestvice do 12 let. Ne Žiga ne Bor na celem turnirju nista izgubila niti niza. To dokazuje, da sta oba, vsak v svoji starostni kategoriji, resnično razred zase. Žiga Šeško je v finalu premagal Luko Petroviča iz Ljubljane in tako osvojil naslov državnega prvaka. V dvojicah pa je Žiga Šeško v paru s Svitem Suljičem iz Ljubljane finalni dvoboj izgubil in tako osvojil 2.mesto in naslov državnega podprvaka.

Zaključeno je tudi državno člansko prvenstvo, ki je letos potekalo ločeno v kategorijah posamezno in kategoriji dvojic. Za državno prvenstvo dvojic sta moči združili Tina Kristina Godec in Pia Poglajen, ki sicer nastopa še v kategoriji do 18 let. Dekleti sta se očitno odlično ujeli in se uvrstili v finale ter se borili za naslov državnih prvakinj. Potem, ko sta se v finale uvrstili z gladko zmago nad Tjašo Javornik in Tanjo Jeromelj iz Slovenj Gradca, kateri sta odpravili kar z dvema »kolesoma« (kot se po teniško reče rezultatu 60 60), sta v finalu morali priznati premoč Hani Bečirovič in Moni Potrč. Osvojili sta končno 2. mesto in naslov državnih podprvakinj.

Print Friendly, PDF & Email