Doma Aktualno Mladi podjetniki po nova znanja v tujino. Te zanima?

Mladi podjetniki po nova znanja v tujino. Te zanima?

Udeležba v programu Erasmus za mlade podjetnike omogoča tudi bodočim, podjetnikom dostop do raznovrstnih znanj, ki jim bodo v pomoč pri uspešnem vodenju podjetja ali ustanovitvi podjetja.

Poleg znanja iz področij zagona podjetja, marketinga, prodaje, finančnega računovodstva, odnosa s strankami in financ, posameznik dobi tudi druge veščine.

Regionalna razvojna agencija Zasavje, v sodelovanju z Regionalnim razvojnim centrom Koper, organizira predstavitev programa Erasmus za mlade podjetnike, katerega predstavitev bo v četrtek, 14.3.2019 ob 10. uri, v prostorih Katapulta v Trbovljah, kjer bodo povedali vse o financiranju, prijavah in še kaj.

Prijave so obvezne http://www.rra-zasavje.si/si/novice/predstavitev-programa-erasmus-za-mlade-podjetnike–323.html

Kaj je program Erasmus za mlade podjetnike?

slika je simbolicna

Erasmus za mlade podjetnike bodočim evropskim podjetnikom pomaga pridobiti spretnosti za ustanovitev in/ali uspešno vodenje malega podjetja v Evropi. Novi podjetniki pridobivajo in si izmenjujejo znanje ter poslovne zamisli z izkušenim podjetnikom pri katerem delajo in z njim sodelujejo od 1 do 6 mesecev, nam pojasni sodelavka RRA Zasavje Lucija Štaut.

Izmenjavo delno financira Evropska komisija. Program pa je namenjen mladim podjetnikom in podjetnikom gostiteljem.

V program je vključenih vseh 28 držav Evropske unije, poleg tega pa še Albanija, Armenija, Bosna in Hercegovina, Makedonija, Islandija, Črna Gora, Moldavija, Srbija, Turčija, Ukrajina in Kosovo.

Kdo je mladi podjetnik in katere pogoje morajo izpolnjevati?

Kot mladi podjetnik se šteje vsakdo, še doda Štautova; ne glede na starost, ki ima bodisi osnovano podjetniško idejo, izdelan poslovni načrt, in si v prihodnosti želi postati podjetnik ali že ima svoje podjetje mlajše od treh let. Posameznik tako dobi možnost, da dela skupaj z izkušenim podjetnikom, podjetnikom gostiteljem, v drugi državi Evropske unije na poslovnih projektih in izpopolni veščine, ki jih potrebuje za vodenje svojega projekta.

Kot novi podjetnik je potrebno, da ima stalno prebivališče v eni izmed sodelujočih držav, ima pripravljen konkreten projekt ali poslovno idejo, ki je predstavljena v poslovnem načrtu, je motiviran in se zavezuje, da bo med svojim delom pri izkušenem podjetniku iz druge sodelujoče države z njim sodeloval.

Kaj pa gostitelji?

Podjetnik gostitelj je lastnik malega ali srednje velikega podjetja oziroma oseba, ki je neposredno vključena v podjetništvo na vodstveni ravni že več kot tri leta in je pripravljena deliti svoje znanje, izkušnje in mentorstvo z mladim podjetnikom.

Print Friendly, PDF & Email