Doma Aktualno Mladi Zasavc: “Ne, nisem len in imam znanje!”

Mladi Zasavc: “Ne, nisem len in imam znanje!”

Motivirane in radovedne mlade Zasavce in Zasavke med 15. in 29. letom starosti ekipa Sindikata Mladi plus vabi na brezplačna zanimiva izobraževanja, delavnice in druge aktivnosti, ki bodo v pomoč vsem dijakom, študentom in brezposelnim mladim. Potujoče delavnice so za svojo točko določile Trbovlje.

Potujoča šola sindikalizma prihaja v Zasavje!

“Si brez službe in imaš dovolj, da se vsi obnašajo do tebe, kot da si len in brez znanja? Te jezi čakanje na Zavodu za zaposlovanje in začasne, negotove zaposlitve, ki so na voljo? Ti je blizu kritično razmišljanje in vrednote, kot so solidarnost, dostojno delo in človekove pravice?” sprašujejo organizatorji. Torej, če se najdete v zgornjih vprašanjih, potem nikakor ne gre zamuditi obiska sindikata študentov, dijakov in mladih brezposelnih.

Ekipa Sindikata Mladi plus, sindikata študentov, dijakov in mladih brezposelnih, v okviru projekta Kažipot do dostojnega dela potuje po Sloveniji in organizira brezplačna zanimiva izobraževanja, delavnice in druge aktivnosti: vse o sindikalizmu, delavskih pravicah, aktivnem državljanstvu, zaposlovanju in še marsikaj drugega. Za motivirane in  radovedne mlade med petnajstim in devetindvajsetim letom starosti.

Med 11. aprilom in 24. aprilom bodo torej v Zasavju, v prostorih Kluba B – Kluba trboveljskih študentov, Ulica 1. junija 2, 1420 Trbovlje. Celoten urnik najdete TUKAJ!

Aktivnosti organizatorjev so sestavljene iz aktivnega državljanstva, vstopa na trg dela, pojasnili bodo različne oblike dela, dostojno in prekarno delo, sindikalizem in svoje delovanje. Mladim ponujajo tudi tečaj iz ustvarjanja medijskih vsebin: od avdio do video produkcije, “pa še kaj se bo našlo” obljubljajo mladi sindikalisti.

“Sindikat Mladi plus razmišlja o vzpostavitvi certifikata/mehanizma Mladim dostojno delo, zato želimo s posebno delavnico ugotoviti, kdo so delodajalci, ki zaposlujejo mlade in katera podjetja so s svojo politiko zaposlovanja ter delovnimi pogoji prijazna do mladih” pojasnjuje Gregor Inkret iz Sindikata Mladi plus in dodaja, da jih predvsem zanimajo izkušnje mladih na delovnem mestu, njihove potrebe, težave in želje.

Pomembno!

Zaradi lažje organizacije prosijo za prijave na dogodek: TUKAJ

Sindikat Mladi plus je tisti sindikat, ki za vas išče, prijavlja in objavlja sumljive, bizarne in nezakonite oglase za delo, politikom in odgovornim v državi podeljuje buče, ko ti govorijo neumnosti in neresnico, ter se vsakodnevno na najrazličnejše načine bori in zavzema za pravice študentov, dijakov in mladih brezposelnih. Ustvarjamo svoj podcast oziroma svojo internetno radijsko oddajo, izdajamo revijo, organiziramo razne dogodke, udeležujemo se protestov in različnih akcij, v prvi vrsti pa želimo povezati mlade, jih izobraziti o njihovih pravicah ob vstopu na trg dela, jim nuditi podporo pri iskanju zaposlitve in pomagati reševati probleme, s katerimi se srečujejo.

Izobraževanja so neformalnega tipa, zato ni skrbi, če se kakšnega od navedenih vsebinskih sklopov ali terminov slučajno ne bi mogel/a udeležiti. Udeleženec oziroma udeleženka dobi gradivo za vsak sklop, tudi če ne more nujno priti.

Imaš še kakšno vprašanje? Pišite na kazipot@mladiplus.si

 

“Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.”

Print Friendly, PDF & Email