Doma Aktualno Mladi Zasavci – na zavod ali naravnost v službo?

Mladi Zasavci – na zavod ali naravnost v službo?

Odprta vrata na Zavodu za zaposlovanje v Trbovljah

Po koncu šolanja – na Zavod za zaposlovanje ali v službo? Brezposelnost mladih Zasavcev od 25 do 29 let se je glede na lanski julij, sicer le za 0,1 odstotek, povečala.

V Območni službi Zavoda za zaposlovanje Trbovlje je statistika mladih brezposelnih višja od slovenskega povprečja. Dobrih 10 odstotkov Zasavcev med 25 in 29 letom je registrirano brezposelnih, tistih med 15 in 24 let celo 14 odstotkov.

Brezposelnost med mladimi, Slovenija/Zasavje

Vir: ZRSZ
*Zasavje: Litija, Zagorje, Trbovlje, Hrastnik

Preverili smo na spletni strani Zavoda za zaposlovanje prosta delovna mesta v Zagorju, Trbovljah in Hrastniku. Daleč največ jih je trenutno na področju zdravstva in nege. Sicer pa delodajalci v naših občinah iščejo tudi delavce za različna obrtniška dela, več razpisanih del je v gostinstvu, nekaj v prodaji, iščejo še varnostnike, šoferje, šivilje in še nekatere druge. Prosta so tudi različna delovna mesta v javni upravi.

Delodajalci večji poudarek na izkušnje ali mladost?

V trboveljskem podjetju Kovit, kjer se ukvarjajo s projektiranjem in proizvodnjo industrijske opreme pri zaposlovanju največ štejejo prav delovne izkušnje. Seveda pa je odvisno za kakšno zaposlitev gre, nam še odgovorijo iz podjetja Kovit projekti.

Pred kratkim so pomoč iskali tudi v Cvetličarni Joli na Dolu pri Hrastniku. Lastnica Jolanda Podmenik je pojasnila, da imajo vsekakor prednost tisti z znanjem in primerno izobrazbo, zelo pomembne so izkušnje.

Print Friendly, PDF & Email