Doma 1+1=2 Mladinske ideje na spletu in kmalu tudi v živo

Mladinske ideje na spletu in kmalu tudi v živo

»V Mladinskem centru Hrastnik se, tako kot tudi ostali  z digitalnim mladinskim delom srečujemo že dlje časa. Situacija s pojavom epidemije nas je prisilila, da o tem še bolj intenzivno razmišljamo,« nam je zapisal Jani Medvešek, direktor Mladinskega centra Hrastnik

Tako so se bili za časa COVID-19 primorani preseliti na splet, kjer so cel čas zelo aktivni.

Eden njihovih najvidnejših projektov, ki so jih zagnali v tem obdobju je online televizija MCH TV, ki se predvaja v živo prek družbenega omrežja facebook. V sklopu MCH TV skušajo pripraviti čim več zanimivih vsebin in interaktivnih izkušenj v živo. To pomeni, da se gledalke in gledalci vključijo v njihove debate sproti med samim prenosom s komentarji in vprašanji. Le te posredujejo gostu oddaje.

Slovenska nota tudi letos

Določili so tudi nov datum za avdicijo Slovenske note, ki bo potekala 20. junija 2020. Tudi datum finalnega večera ostaja, in sicer 5. septembra 2020.

Če bodo razmere še vedno zaostrene, bo morda gala prireditev izvedena brez publike v živo in samo s spletnim prenosom.

Novost Slovenske note je tudi “združevanje” finalistov v duete. Na socialnih omrežjih tako že več tednov poteka glasbena akcija Notini on-line dueti, kjer bodo sledilci in sledilke izglasovali, kateri finalisti naj zapojejo skupaj.

In kaj so v času karantene še počeli?

fotografije natečaja MCH Hrastnik

Večino svojih aktivnosti so tudi sicer bili primorani seliti na splet. Tako so organizirali odmeven foto natečaj o preživljanju časa med korono, srečujejo se v spletni kavarni, debatirajo o filmih in knjigah, plešejo in še in še.

Povezujejo se tudi z ostalimi mladinskimi centri. Ravno te dni imajo, na primer, s Trboveljčani in Zagorjani Online Activity zasavskih mladinskih centrov.

Zaenkrat pa prostori mladinskega centra za obiskovalce ostajajo  še vedno zaprti.

Print Friendly, PDF & Email