Doma Aktualno Trbovlje: Mladoletnik vzel avto, prehiteval kolono vozil, divjal, kršil vse mogoče predpise

Trbovlje: Mladoletnik vzel avto, prehiteval kolono vozil, divjal, kršil vse mogoče predpise

Včeraj v popoldanskem času so policisti na območju Zagorja ob Savi pri kontroli cestnega prometa na Cesti 20. julija zaustavili voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da vozi motorno vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Skladno z določili ZPrCP je bilo kršitelju motorno vozilo zaseženo, zoper njega pa podan obdolžilni predlog na pristojno Okrajno sodišče v Trbovljah.

Trboveljski policisti so v dopoldanskem času policisti pri kontroli prometa v Trbovljah opazili voznika osebnega avtomobila, ki je huje kršil cestno prometne predpise (neprilagojena hitrost, neupoštevanje svetlobnih prometnih znakov, prehitevanje kolone vozil …), zaradi česar so ga ustavili in ugotovili, da vozilo vozi mladoletnik, ki še ni opravil vozniškega izpita, zaradi česar mu je bilo vozilo zaseženo, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Na PP Hrastnik je občanka podala prijavo o dogodku z dne 22. 7. 2018 v zvezi kršitve določil Zakona o zaščiti živali. Po zdaj zbranih obvestilih je znano, da je sprehajala svojega psa, ki je bil na povodcu. V njenega psa, se je zapodil drug pes, ki ga je občan sprehajal in je bil prav tako na povodcu. Občanka je pri tem padla in se poškodovala. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo zoper lastnika psa uvedli prekrškovni postopek.

Print Friendly, PDF & Email