Doma Aktualno Mošnjiček od pobranih parkirnin za nove projekte

Mošnjiček od pobranih parkirnin za nove projekte

Novo parkirišče v Trbovljah, je v večji meri narejeno kar iz pobranih parkirnin pri Splošni bolnišnici in Zdravstvenem domu.

Občina Trbovlje je že pred leti uvedla sistem plačevanja parkirnin pri Splošni bolnišnici Trbovlje in pri Zdravstvenem domu. Iz pobrane parkirnine so delno financirali prenovo parkirišča pri Parku kulture, investicijo pa je v celoti financirala Občina Trbovlje. Pred začetkom prenove je bilo parkirišče v zelo slabem stanju, sedaj pa so ne samo prenovili in preplastili parkirišče, temveč uredili okolico in zasadili drevesa. Izvedli so tudi prenovo električne napeljave in kanalizacije pred parkiriščem.

Na leto okoli 30 tisočakov od plačanih parkirnin

V Trbovljah so iz leta 2018 dobili 30.616,81 evrov iz pobranih parkirnin, leto kasneje še več – 34.014,03. V tem letu pa so do sedaj pobrali za skoraj 11 tisoč evrov.

“Parkirišče smo delno financirali iz parkirnin, saj smo s tem želeli ljudem pokazati, da je njihov denar bil porabljen za javno infrastrukturo, kar je eden izmed načinov, s katerim se trudimo občanom omogočati prijetnejše okolje.” so povedali na Občini Trbovlje.

Za uvedbo plačljivega parkiranja

Print Friendly, PDF & Email