Doma Aktualno Nepozaben MOTORISTIČNI dogodek se obeta!

Nepozaben MOTORISTIČNI dogodek se obeta!

Motoristični slalom, simulator, prikaz reševanja ukleščene osebe in vozilo z radarjem PROVIDA

Sobota je v Trbovljah rezerviran za 11. poligon motorist. Organizatorji Združenje šoferjev in avtomehanikov ter trboveljske intervencijske službe so za obiskovalce pripravili preizkus v spretnostni vožnji, simlator motornega kolesa, policisti pa bodo pokazali delovanje PROVIDE.

Foto: ZŠAM Trbovlje

“Novejša vozila povečujejo možnost preživetja ponesrečencev v prometni nesreči, tako v letu 2017, v Zasavju, nismo beležili smrtnih žrtev v cestnem prometu. Kljub temu, gasilci Gasilskega zavoda Trbovlje, namenjamo veliko časa in finančnih sredstev v znanje za kvalitetno izvajanje najtežjih nalog, torej reševanja vkleščenih oseb v prometnih nesrečah” ob tem pove Uroš Češnjevar iz Gasilskega zavoda Trbovlje. Gasilci bodo na poligonu pokazali reševanje vkleščene osebe iz karamboliranega vozila.

Poligon motorist

Policisti Postaje prometne policije Ljubljana bodo na postavljenem poligonu predstavili prvine varne vožnje z motornim kolesom, kot so osmica, slalom med stožci, varno ustavljanje, pravilno usmerjanje pogleda in vse prevečkrat pozabljena pravilna drži rok in nog. Za najbolj radovedne bodo predstavili tudi vozilo z videonadzornim sistemom Provida.

Print Friendly, PDF & Email