Doma Aktualno Mpz Prosavus uspešno sklenil letošnjo sezono

Mpz Prosavus uspešno sklenil letošnjo sezono

Po letnem koncertu, ki so ga pevke in pevci izvedli 19. maja v Trbovljah, je zbor 1. junija nastopil skupaj s pevskimi prijatelji iz Mešanega pevskega zbora Lojze Bratuž na celovečernem koncertu v italijanski Gorici, 7. junija je bil zbor gost Ženskega pevskega zbora Rogaška Slatina, s katerim je skupaj izvedel koncert v prelepem ambientu zdraviliškega parka v Rogaški Slatini.

Že naslednji dan, 8. junija, je MePZ Prosavus dosegel doslej svoj največji uspeh, saj je na 10. mednarodnem tekmovanju »Zlatna lipa«, ki je potekalo v Tuheljskih Toplicah, osvojil zlato plaketo in 92,33 točk, kar je pomenilo največ točk med vsemi 25 sodelujočimi pevskimi zbori. Zbor se je s tem tudi uvrstil v tekmovanje najboljših štirih zborov za »Grand Prix«, ki pa jo je na koncu osvojil Moški pevski zbor Cantores Carnioli iz Kranja pod umetniškim vodstvom Erika Šmida. Zborovodja Aljaž Bastič je prejel še posebno nagrado strokovne komisije v sestavi Goran Jerković in Robert Homen iz Hrvaške ter dr. Borut Smrekar iz Slovenije za najbolje izkoriščen potencial zbora v posamezni skladbi.

Pevke in pevci odhajajo na zaslužen dopust, hkrati pa se veselijo novih izzivov, ki jih bo prinesla jesen: ob koncu novembra bodo tako nastopili na regijskem tekmovanju pevskih zborov v Kočevju, pogledujejo pa že tudi proti prihodnji pomladi, ko bo na sporedu 26. državno tekmovanja pevskih zborov Naša pesem v Mariboru.

Če vas petje veseli in se ne ustrašite izzivov, se lahko tenorji in basi Prosavusu še vedno pridružite. Podrobnosti prijave na avdicijo so na spletni FB strani MePZ Prosavus.

Print Friendly, PDF & Email