Doma Aktualno “Mr. Capsicum” bo kmalu dobil svoj obraz

“Mr. Capsicum” bo kmalu dobil svoj obraz

Že tretje leto zapored se bodo v Loki pri Zidanem Mostu zbrali vsi ljubitelji čilija. V nedeljo, 23. 9. 2018, bo namreč zopet potekala mednarodna Čilijada, ki jo pripravlja ekipa Čili kluba Račica.

Po izkazanem velikem zanimanju, tudi iz tujine, za tovrstno ponudbo pekočih in manj pekočih izdelkov, so se fantje in dekleta odločili Čilijado letos tudi nadgraditi.

Si upate pridobiti laskav naslov?

V sklopu prireditve, ki se bo začela ob 10. uri, bo najprej odprta tržnica, kjer si bodo obiskovalci lahko ogledali, poskusili in tudi kupili izdelke lokalnih pridelovalcev, kot tudi že uveljavljenih imen, od kmetij do posameznikov. “Na voljo bodo pekoči jogurti, omake, marmelade, žganja in še bi lahko naštevali, saj skoraj v vse mešamo čili. Poleg tega pa bodo v ponudbi tudi ne pekoče stvari – keksi, salame. Vsega je po malem” nam je zaupal Aleš Kocman.

Pestro dogajanje bo popestreno z izborom najboljše čili omake, v popoldanskem času pa se bodo najpogumnejši pomerili v tekmovanju “Kdo poje najmočnejši čili”. Se jim upate pridružiti in odnesti s seboj pokal in naslov “Mr./Miss Capsicum”? Sodelujejo lahko le starejši od 18 let, število tekmovalcev pa je omejeno.

Čili ljubitelji na stojnicah

Letos se bodo predstavili: Big plant, Čiličen, Čiličar, Društvo Pod kozolcem, Aktiv žena Loka, Čili klub Račica, Chili sauce, Kmetija Farčnik, Čudoviti svet čilija, Bodibio.si, Čili by Vrečar, Ovčarska kmetija Urban, Mesnine Daničič, Ljutko (BiH), Loški zeliščarji, B&G chilies in Čili Pipp.

Print Friendly, PDF & Email