Doma Aktualno Na Cerozu vroče, da se kar kadi!

Na Cerozu vroče, da se kar kadi!

Medtem, ko se vztrajno išče nov človek, ki bi prevzel vodenje Ceroza, se odpira vse več zgodb na to temo. Od poslovanja do  onesnaževanja.

Odstopila 2 člana skupščine

Občinarji in skupščina na otvoritvi sortirnice

Danes smo neuradno izvedli, da sta odstopila dva člana Cerozove skupščine, med drugim tudi predsednica Urška Goršek Poznič, ki pa je nismo uspeli priklicati, da bi nam potrdila ali ovrgla govorice.

Podali prijave na policijo, ti kaznivega dejanje ne vidijo

Da Ceroz uničuje okolje, so prepričani določeni krajani Marnega, ki so že večkrat obvestili Inšpektorat za okolje, pred kratkim tudi podali več prijav na policijo. Hrastniški policisti so zadevo preiskali in “niso potrdili obstoja kaznivega dejanja” pravijo, so pa ugotovitve in zbrana obvestila predali tožilstvu, ki bo odločalo kako se bodo postopki nadaljevali, če sploh. O vsebini prijav policisti nočejo komentirati.

Največje težave so s smradom in onesnaženjem vode, pove Vitko Lezjak, ki se skupaj s skupino krajanov bori za čistejše okolje. Smrad je ponekod tako neprijeten, da ponoči ni mogoče odpreti okna, kaj šele dlje časa zračiti. Pred kratkim so se s hrastniško občino dogovorili za sanacijski program, še pove Lezjak.

Župana Mirana Jeriča prav tako že od petka nismo uspeli priklicati, da bi v tej, vse bolj zapleteni, zgodbi povedal kaj več.

Na našem portalu bomo še sledili informacijam s slavne zasavske deponije. Sledite ZON.si!

Print Friendly, PDF & Email