Doma Aktualno Na Izlakah bodo roboti delali povsem novo generacijo

Na Izlakah bodo roboti delali povsem novo generacijo

Zelo intenzivno leto je za nami, pove mag. Tomaž Berginc, prvi mož ETI-ja, kjer so v letošnjem letu veliko investirali, najbolj očitna investicija pa bo lokalcem vidna v prihodnjem letu. 

Nova hala in nova generacija najbolj slavnih stikal

Tomaž Berginc, direktor ETI Izlake

V mesecu juniju je izlaška družba podpisala pogodbo za avtomatizacijo in tehnološko opremo za novo sodobno halo, ki jo bodo zaradi stiske s prostorom, postavili kar na že obstoječe proizvodne prostore. Čaka jih še izbor izvajalca gradbenih in inženirskih del, poroča Berginc, ki ocenjuje, da bodo za nove prostore in opremo odšteli več kot 7 milijonov evrov.

V prvi fazi bo proizvodna hala imela površino dobrih 1300 kvadratov, ko pa bo projekt dokončno zaključen, bo skupna površina znašala 3.400 kvadratnih metrov.

Industrija 4.0 z med sabo povezanimi roboti

Na subvencije ne računajo, sredstva bodo lastna. Dolgoročni načrt planira širjenje v več proizvodnih hal, trenutno pa začenjajo s prvo fazo, kjer bodo izdelovali njihov osnovni, a tehnološko nadgrajeni produkt – zaščitno stikalo na diferenčni tok EFI. Prihodnost je usmerjenja v uporabo teh stikal in s pridobitvijo novih robotov bodo dobili novo generacijo EFI-jev, ki bodo še kvalitetnejša od sedanjih, obljubljajo na Izlakah.

Prva stikala v novi hali naj bi za tržišče pripravili že konec prihodnjega poletja. Direktor dodatnega zaposlovanja ne napoveduje, obstoječe kadre pa bo potrebno za uporabo novih strojev izobraziti.  

Vse manj težaških in vse več zahtevnih

Najbolj zahtevna dela ostajajo na Izlakah, še izvemo od našega sogovornika, medtem ko ETI težaška in manj zahtevna dela vse bolj seli v svojo tovarno na Poljskem.

ETI: Rast, razvoj in nova delovna mesta

Print Friendly, PDF & Email