Doma Aktualno Na najslavnejšem popotovanju tudi letos rekordno?

Na najslavnejšem popotovanju tudi letos rekordno?

Takole so se pohodniki na Levstikovo pot podali lani.

Pohodniki se bodo v soboto, 11. novembra, že 31-leto po vrsti podali na popotovanje po Levstikovi poti.

Od Litije do Čateža – najmnožičnejša pohodniška prireditev v Evropi

Štart in registracija udeležencev na popotovanju od Litije do Čateža, ki vsako leto pritegne množico pohodnikov, našteli so jih tudi že 25.000, bosta potekala med 6. in 9. uro, v Litiji na Valvasorjevem trgu, v starem mestnem jedru ali ob Kulturnem domu v Šmartnem pri Litiji. Popotnikom pa, kažejo napovedi, se letos obeta sončno vreme.

Organizator Zavod Levstikova pot priporoča, da se udeleženci na start pripeljejo z vlaki, ki bodo okrepljeni z dodatnimi vagoni.

Po severni ali po južni trasi

V drugem delu pohoda prireditev poteka po dveh trasah kot doslej, v Preski nad Kostrevnico se ob oznakah pohodniki sami odločijo, po kateri poti bodo nadaljevali. Obe trasi se zaključita na Čatežu, od koder bodo vozili posebni avtobusi nazaj v Litijo (skozi Šmartno pri Litiji) in naprej v Šentlovrenc. Severna trasa je dolga 22 kilometrov, južna pa je pol kilometra krajša.

Razhodnja, to je osrednja prireditev bo ob 13. uri na vaškem trgu na Čatežu v organizaciji Turističnega društva Čatež.  Slavnostni govornik bo ob svoji 80-letnici nekdanji scenarist in vsestranski kulturnik Stane Peček. Cilj prireditve je odprt do 16. ure na Čatežu.

Registracija je obvezna, pravi organizator, prispevek za posameznike znaša 6 evrov in se poravna ob startu. V zameno bodo prejeli dnevnik Levstikove poti, revijo Levstikova pot in posebno praktično darilo. Dodatne informacije so dostopne na strani Levstik.si.

Promet bo močno oviran

Med 5. in 10. uro bo na Trgu svobode, Valvasorjevem trgu, Jerebovi ulici in Levstikovi ulici v Litiji promet močno oviran. Za promet bo zaprt del Valvasorjevega trga in del Levstikove ulice. Vožnja avtobusov bo po navodilih organizatorja dovoljena po delu Valvasorjevega trga in po Jerebovi ulici.

Print Friendly, PDF & Email