Doma Aktualno Najboljši golaž je skuhal kdo?

Najboljši golaž je skuhal kdo?

Veste kdo kuha najboljši klasični golaž? To je Društvo kmečkih žena in deklet s Podkuma. Na Golažijadi 2018 na Podkumu so namreč zasedle prvo mesto v skupini
klasičnih golažev. Takoj za njimi pa so bili ptujski Koranti s kislo juho.

Kar nekaj dobrih golažev so različne ekipe skuhale v soboto Pr’ Čop. Sodelovala so različna društva, ki so tekmovala za najboljši golaž, pa za najbolj unikaten, najlepše postrežen ter najbolj izviren. In to niso bili čisto navadni golaži. Prisotni so lahko degustirali klasični in neklasični – vegetarijanski, krompirjev, ovčji, gobov, golaž s svinjskim in govejim mesom pa da ne pozabimo na ruski boršč, ki je dobil priznanje kot najbolj izvirna jed skuhana na kotlu.

Ana s Turistične kmetije Bajda se je razveselila priznanja za najbolj simpatično ekipo. Njihov klasični golaž pa se po njenih besedah ponaša z domačimi in zdravimi sestavinami z njihove kmetije.

Volodja Zvonjajev

Najbolj izviren je boršč, ki ga je pripravil Volodja Zvonjajev, ki živi v Sloveniji. “Želim Sloveniji predstaviti eno od naših tradicionalnih jedi.” je povedal Volodja Zvonjajev in nazdravil s pravo rusko vodko in postregel z barankami (kruhovimi prestami).

Najlepše serviran golaž je bil gobov, postreglo pa ga je Društvo za osteoporozo iz Zagorja. Članici Društva Mira in Silva sta ga skuhali na lesenem štedilniku, ki je zasluženo vzbujal pozornost prisotnih.

Društvo invalidov iz Hrastnika se je izkazalo s krompirjevim golažem in z njim osvojilo 1. mesto v skupini neklasičnih golažev.

Zmagovalke s Podkuma pa so nam celo zaupale recept: “Nič ne skrivamo” so povedale, “začinile smo ga z veliko dobre volje in ljubezni do kuhanja.”

Print Friendly, PDF & Email