Doma Aktualno Najboljši porobeton na svetu je iz Kisovca

Najboljši porobeton na svetu je iz Kisovca

Podjetje Xella je bilo v letu 2017 s strani koncerna Xella že drugič ocenjeno z najboljšo kakovostjo izdelkov med vsemi Xellinimi proizvajalci porobetona. Prvič se je to zgodilo leta 2015.

Svečana podelitev pokala je bila v petek, 25. maja. Pokal je iz rok drMartina Haasa, vodje ocenjevanja, sicer pa vodje procesnega inženiringa v koncernu Xella International prevzel vodja tovarne Dejan Turk in ob tem poudaril, da gre zahvala za priznanje in njihovo visoko kakovostno proizvodnjo vsem zaposlenim in Alenki Flere Pavlič, vodji službe za zagotavljanje kakovosti v podjetju.

Da postaneš najboljši v ligi, ne zadostuje samo malo bolj se potruditi kot običajno.

Dr. Haas pa je dodal:”Niste osvojili samo internega tekmovanja, ampak izvajate najboljšo kakovost v koncernu, v katerem deluje več kot 40 tovarn porobetona in to po vsem svetu. Da postaneš najboljši v ligi, ne zadostuje samo malo bolj se potruditi kot običajno. Še posebno kolegi iz Zagorja vedo, da je to dolga in naporna pot, priti do najvišjega mesta v skupini Ytong tovarn. Poleg vztrajnosti in vzdržljivosti je potrebna tudi zavest za kakovost in močna volja po ustvarjanju stalnih izboljšavah in želja po napredku. Vse našteto je tudi predpogoj, da se lahko dalj časa obdržiš na vodilnem mestu v katerem koli tekmovanju.”

Znotraj koncerna Xella, ki ima v lasti tudi kisovško tovarno porobetona, že več kot dvajset let ocenjujejo porobetonske izdelke iz svojih evropskih tovarn. Letos je v tem tako imenovanem tekmovanju že drugič zmagala naša kisovška tovarna porobetona, saj je od možnih 1000 osvoljila kar 997 (uradno 995) točk,” nam je zaupal Dejan Turk, vodja tovarne.

“Veseli smo priznanja in pokal nam veliko pomeni. Ponosni smo, da je naš porobeton najboljši. Se pa resnično trudimo in smo dobra ekipa.

In kako naprej?

V Kisovcu imajo 42 zaposlenih, pred kratkim so dobili dva nova, dva mlada sodelavca še iščejo. Kar se pa tiče investicij, kar precej vlagamo v robotizacijo. Naši izdelki so težki, zato moramo misliti kako delavcem olajšati delo” pravi direktor.

Print Friendly, PDF & Email