Doma Aktualno Najceneje se bodo ogrevali? Najdražje ogrevanje v Zasavju pa …

Najceneje se bodo ogrevali? Najdražje ogrevanje v Zasavju pa …

V Trbovljah in Hrastniku so radiatorji že topli, medtem ko v Zagorju z ogrevanjem še niso pričeli, saj ni bilo treh zaporednih dni, ko bi ob deveti zvečer stopinje padle pod 12 stopinj Celzija.

Zagorska komunala skrbi za ogrevanje skoraj 1000 stanovanj in nekaj manj kot 100 podjetij. Znesek, ki ga bodo Zagorjani odšteli za ogrevanje je zelo podoben lanskemu, poroča prvi mož komunale Sandi Grčar. Povprečna cena za megavatno uro bo znašala 35 evrov brez davka. Kar pomeni, da bo ogrevanje v Zagorju daleč najcenejše.

Najcenejše še vedno v Zagorju

V Hrastniku je toplovod v domeni družbe Petrol, kjer so z ogrevanjem pričeli pred dnevi. V Zagorju medtem čakajo na zakonsko izpolnjen rok, torej na tri zaporedne “mrzle” večere. Cena za ogrevanje se bo, kot pravijo na Petrolu, v Hrastniku glede na lansko leto znižala. Za megavatno uro bodo letos v Hrastniku odšteli dobrih 63 evrov (brez davka).

V Trbovljah so z ogrevanjem postopno pričeli že prejšnji teden. Cena ogrevanja v Trbovljah bo, kot že rečeno, dobrih 10 odstotkov nižja kot lani, kar pomeni, da bo megavatna ura ogrevanja v Trbovljah stala slabih 53 evrov brez davka oziroma nekaj čez 64 evrov z davkom.

Ogrevanje cenejše za več kot 10 odstotkov!

Print Friendly, PDF & Email