Doma Aktualno Najprej si bodo zašili vrečke, sledijo morda celo obleke

Najprej si bodo zašili vrečke, sledijo morda celo obleke

Mladinski center v aktivnosti novega leta vstopa z šivalnim tečajem, ki ima zanimanja bistveno več, kot so pričakovali. Se obeta še kakšna delavnica?

Prijave so se danes zaprle, po pogovoru z Rado Drnovšek iz MCT smo izvedeli, da so prejeli preko 20 prijav, vendar bo Fazita Hadrović, ki vodi delavnico, delala z največ 10 tečajniki. Prednost imajo mladi do 29. leta starosti.

Tečaj je primeren za čiste začetnike, saj se bodo naučili osnov šivanja in uporabe šivalnega stroja, ustvarjanje različnih šivov, uporabo materialov in pripomočkov za šivanje.

 

Začeli z vrečkami nato bolj zahtevni izdelki

Šivali bodo različne stvari, prvi dan večinoma vrečke, vsak teden pa bodo zahtevnost stopnjevali nam še zaupa sogovornica. Kaj bodo šivali na kasnejših srečanjih je odvisno od dogovora in želja udeležencev tečaja, od otroških oblačil pa vse do izdelave obleke in podobno.

Udeleženci pa morajo imeti tudi svojo obvezno opremo, od šivalnega stroja, sukanca, noža za paranje, krojaškega merilnega traku, bucik, pribora šivank, različnih vrst škarij, krojaške krede, pa vse do prosojnega papirja za prerisovanje krojev.

Glede na veliko število prijav, ki so jih prejeli, nam sogovornica pove, da že razmišljajo o organizaciji naslednjega tečaja.

Print Friendly, PDF & Email