Doma Aktualno Najprej žalil trgovke nato še policiste

Najprej žalil trgovke nato še policiste

Fotografija je simbolična.

Policisti PP Zagorje so v petek v popoldanskem času obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer je pijani kršitelj v trgovskem centru žalil uslužbenke, nato tudi policiste. Zaradi kršitev Zakona o varstvu javnega reda in miru mu je bil izdan plačilni nalog po 1. in 2. točki 7. člena ZJRM.

V Zagorju so občanu zasegli snov, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo. Po opravljeni analizi sledi prekrškovni postopek.

V nočnem času so policisti pri kontroli prometa v Zagorju imeli v postopku voznika osebnega vozila, kateremu je bil odrejenim preizkus alkoholiziranosti in je bilo ugotovljeno da je vozil pod vplivom alkohola (0,88 mg/l). Zoper kršitelja sledi obdolilni predlog na pristojno sodišče in odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana vožnja.

V soboto so policisti obravnavali kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari. Oškodovancu je neznani storilec poškodoval lak na več delih parkiranega vozila znamke VW passat. Z dejanjem mu je neznani storilec povzročil za okoli 500 evrov materialne škode. Prijavitelj je istočasno ob podaji predloga za pregon podal izjavo o umiku predloga za pregon, z dopisom pa bo obveščeno pristojno tožilstvo.

V nočnem času so policisti obravnavali vinjenega moškega, ki je ob vozišču s hojo in ležanjem ob vozišču ogrožal sebe in ostale udeležence v prometu. Izdan mu je bil plačilni nalog zaradi kršitve 1. odstavka 7. člena Zakona o varstu javnega reda in miru ter

Kršitev javnega reda in miru z glasno glasbo in je s tem kršitelj motil nočni mir in počitek sosedov. Policisti so kršitelju na kraju izrekli ustrezen ukrep po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

Prav tako so policisti v nočnem času pri kontroli prometa imeli v postopku voznika osebnega vozila, kateremu je bil odrejenim preizkus alkoholiziranosti in je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0,75 mg/l). Zoper kršitelja sledi obdolilni predlog na pristojno sodišče. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in prepovedana vožnja.

Trboveljski policisti so v petek okoli 14. ure obravnavali prometno nesrečo, kjer je voznica mopeda zaradi vožnje preblizu desnega roba izgubila oblast nad mopedom in skupaj s sopotnikom padla po vozišču. Odrejen ji je bil tudi strokovni pregled na mamila in izdan plačilni nalog,

Okoli 19. ure v nedeljo so bili policisti obveščeni o kaznivem dejanju Grožnje zoper

znanega storilca. Po vseh zbranih obvestilih sledi ustrezen ukrep.

Print Friendly, PDF & Email