Doma Aktualno V Zagorju avgusta največ turističnih prenočitev

V Zagorju avgusta največ turističnih prenočitev

Zasavje se vse bolj turistično odpira. Občine so sprejele nove odloke o turističnih taksah in le to za malenkost povečale, obenem pa je ponudba vse bolj pestra in zanimiva.

Junija je svoja vrata odprl hrastniški Turistični informacijski center in vodja Jasmina Janjič nam je povedala, da so poleti že imeli obisk mimoidočih, ki so se ustavili in spraševali, kaj bi si v Hrastniku lahko ogledali. Okoli 30 jih je čez palec naštela. Turiste na splošno zanima, kaj vse si lahko pogledajo, opisuje Janjičeva in pove, da je dosti takšnih, ki imajo obiske sorodnikov in prijateljev pa bi jih radi peljali naokrog. Tudi domačinov, ki imajo partnerje tujce in bi jim radi pokazali svoje mesto je nekaj.

Po podatkih na Statističnem uradu Slovenije so največ nočitev v mesecu avgustu imeli v Zagorju, teh je bilo 680. Več nočitev v letošnjem letu so od omenjenih pet občin imeli le v Trbovljah v mesecu marcu, rekordnih 985. Zagorju avgusta sledi Litija s 606 nočitvami, nato Trbovlje, kjer so avgusta imeli 284 nočitev, v Radečah 178, najmanj pa v Hrastniku, kjer so nam na občini povedali, da je bilo 50 nočitev.

Surs podatka za Hrastnik ni objavil, 50 nočitev imajo zabeleženih na Občini Hrastnik.
Print Friendly, PDF & Email