Doma Aktualno Največja nagrada je zadovoljstvo ljudi!

Največja nagrada je zadovoljstvo ljudi!

Jasna Gabrič

Pred vstopom v politiko si ni predstavljala delo župana kot ga vidi danes. “Večina ljudi seveda misli, da je delo župana precej preprosto, da delovnik ni pretirano dolg in da je fino biti sam svoj šef. A v realnosti se je izkazalo drugače. Če želiš, da delo obrodi sadove, to vzame ogromno časa in dela v pisarni. Če želiš, da ne izgubiš stika z ljudmi, k temu dodamo še popoldanske prireditve, praznike, ki jih preživljam na terenu, na prireditvah … Nekaj mesecev sem se »za hec štempljala«, da bi videla, koliko ur, poleg 8 urnega delavnika pravzaprav naredim, in se je številka gibala od 50-130 nadur v mesecu. Seveda neplačanih.” A če imaš svoje delo in mesto rad, se ne oziraš na to, še doda najmlajša slovenska županja. In če imaš vizijo ter veš, kaj vse je potrebno še postoriti, je odločitev za še en mandat lažja, ne glede na odrekanja.

“Največja nagrada je zadovoljstvo pri ljudeh, ko naredimo kaj dobrega, ko s projekti izboljšujemo kvaliteto bivanja v našem mestu, ustvarjamo napredek in razvoj.”

Gabričeva je zelo ponosna na svojo ekipo in delo preteklega mandata. V času največje krize so prenavljali infrastrukturo, omogočili dostop do vode, tistim, ki ga še niso imeli, naredili  energetsko sanacijo šole in reševali tudi težave posameznikov, ki so to potrebovali. “Prvič po 30-ih letih smo pri projektu navezave Trbovelj in Zasavja na avtocesto naredili konkreten korak in sicer poenotili vse 4 občine, pripravili DIIP in objavili razpis za koordinatorja, ki bo izbran v tem mesecu, država pa je ta projekt uvrstila med svoje projekte v prihodnjih letih.“

Kdo je Jasna Gabrič, ko ni županja?

Povsem običajen človek, kot vsi drugi. Rada imam svoj prosti čas, ki ga namenjam družini in tistim, ki so mi blizu. Trudim se, da si dan razporedim na način, da imam tudi kaj časa zase in za svoje hobije ter prijatelje. Prosti čas najraje preživljam aktivno, v naravi, pa naj si bo to samo sprehod ali pa obisk planinskih koč. Rada imam šport, pozimi je to predvsem smučanje, v poletnih mesecih pa aktivnosti na vodi.

Pred dnevi je bila v medijih objavljena statistika, koliko je posamezna občina počrpala EU sredstev v obdobju 2015-2017. Trbovlje se uvrščajo za Zagorjem, kako bi to pokomentirali?

Statistika je zanimiva zadeva, saj številke lahko interpretiramo po svoje, pomembna pa je vsebina, ki stoji za njimi. Na občini smo se poglobili v številke, ki so jih vzeli za osnovo, da so prišli do teh izračunov in te številke vam povedo, da razlika med nami in Zagorjem nastane v letu 2015, ko je Zagorje prejelo kohezijska sredstva za izgradnjo čistilne naprave, kar sta občini Trbovlje in Hrastnik prejeli že leta 2010 in takrat zgradili svoje čistilne naprave. Torej 5 let prej. Prav tako pa so v letu 2015 naši sosedje izvedli prenovo mestnega jedra s sredstvi, ki so jih imeli odobrene v letu 2014, ko je njihov župan stal na Petrolu s prijavo. Jaz takrat pač nisem bila županja, da bi se mu lahko pridružila. Za kar mu seveda čestitam. In to sta 2 ključni zadevi, zaradi katerih pride do razlik med nami. V letu 2017 smo bili edina zasavska občina, ki je prejela kohezijska sredstva ter v letu 2018 smo tista zasavska občina, ki je največ počrpala z naslova celostne prometne strategije. Prav tako pa smo prvi v Zasavju, ki smo uspeli na EU razpisu čezmejnega sodelovanja Slovenija Hrvaška.

Kaj so vaše tri glavne stvari, ki jih boste izvedli v naslednjih štirih letih v primeru ponovne izvolitve?

Težko je strniti v tri stvari, ker je teh mnogo več, občani pa so naš celoten program prejeli v nabiralnike v teh dneh. Nadaljevala bom z delom in vizijo, kot doslej. In to na vseh treh področjih, tako družbenem (prenova igrišč v okolici šol, nadaljevanje energetskih sanacij stavb…), infrastrukturnem (nadaljevanje s prenovo cest, prenova centra mesta, prenova parkirišča na železniški postaji z namenom pridobiti nova parkirna mesta, nadaljevati s projektom navezave na avtocesto…) in gospodarskem (prenova industrijske cone, širitev površin za gospodarsko dejavnost v zgornjem delu mesta, ustvarjanje ugodne klime za gospodarstvo…). Veseli me, da se Trbovlje spreminjajo predvsem tudi v očeh obiskovalcev, ki vidijo napredek mesta in s tem tudi pridobivanje ugleda Trbovelj.

In še sporočilo Trboveljčanom …

Zahvaljujem se vam za podporo, ki ste nam jo izkazali pred štirimi leti in upam, da smo dano zaupanje tudi upravičili. Veliko je bilo izzivov, tako tistih, ki smo si jih sami postavljali kot tistih, ki so nam jih postavili drugi ali pa narava v obliki vseh naravnih neprilik, ki smo jih bili deležni. Tudi za prihodnja štiri leta imamo pred seboj še veliko izzivov, za katere verjamem, da jim bomo več kot kos. Ponosna sem na to, da me obdaja odlična ekipa, tako v listi kot na občini, in vem, da bomo tudi v prihodnje orali ledino na marsikaterem področju v slovenskem prostoru. Glas za Listo Jasne Gabrič za Trbovlje je glas za prihodnost našega mesta. Hvala vsem, ki nas boste podprli.

 

Prispevek je oglasno sporočilo Liste Jasne Gabrič.

Print Friendly, PDF & Email