Doma 1+1=2 Največji slovenski debatni turnir v Ljutomeru

Največji slovenski debatni turnir v Ljutomeru

Med 8. in 10. marcem 2018 se je v Ljutomeru odvil tradicionalni International Debate Tournament Ljutomer, največji slovenski debatni turnir. Več kot dvesto udeležencev je prišlo iz Nemčije, ZDA, Italije, Bosne, Turčije, s Češke, Hrvaške, z Madžarske in iz Slovenije.

Tekmovali so v angleškem jeziku, in sicer na teme THW legalize all drugs, THW disregard opinions of local residents when building nessesary public work, THBT African states should withdraw from the International Criminal Court and set up an African alternative, THW ban all unpaid internships , THBT 2. amendment should be removed from USA constitution, TH regrets privatisation of space research and travel THBT nationalism brings more harm than good.

Iz GESŠ Trbovlje se je turnirja udeležilo devet Logosovih debaterjev pod mentorstvom Jakoba Štrovsa, prof. angleškega jezika. Prav vsi debaterji so se odlično odrezali. Najboljša ekipa Logosa je po 6 krogih ostala edina neporažena ekipa turnirja. Nato je v četrtfinalu premagala hrvaško ekipo, v polfinalu eno od treh ameriških ekip in nato doživela prvi poraz šele v finalu proti ekipi USA Red, ki pa jo je v prvem delu tekmovanja že premagala. Drugo mesto Taje Kovačič, Ize Jerman in Vasje Grošlja predstavlja izjemen uspeh na mednarodni ravni.

 

Print Friendly, PDF & Email