Doma Aktualno Namesto v avto na kolo, avtobus ali na skiro

Namesto v avto na kolo, avtobus ali na skiro

“Ljudje imamo radi raznolikost pri hrani, modi, glasbi …, pri mobilnosti pa smo sužnji navad in se na dnevne poti vedno odpravimo na enak način” je izpostavila Polona Demšar Mitrovič z Ministrstva za infrastrukturo.

V nedeljo (16.9.2018) se začenja Evropski teden mobilnosti, ki se bo zaključil 22. septembra z Dnem brez avtomobila.

Tednu mobilnosti se priključujeta med 77 vključenih občin letos tudi Hrastnik in Zagorje.

Brezplačen avtobus in električna kolesa

V torek, 18. septembra bodo v Hrastniku s sloganom »pustite avtomobile doma in odidite z javnim prevozom po opravkih«organizirali brezplačen avtobus, ki bo vozil občane po opravkih.

Letošnja trasa bo potekala na relaciji Rudnik – žel. postaja – Dol pri Hrastniku – Marno in nazaj. Časi odhoda avtobusa iz avtobusne postaje pri »Janezu«: 9:00, 11:00, 15:30 in 17:30.

V sredo 19. septembra bo od 11. ure dalje s pomočjo kolesarske trgovine Blokada organizirana predstavitev in možen preizkus električnih koles. Predstavitev bo potekala v športnem parku na Logu.

Kolesarjenje po zasavskih občinah

Kolesarski vzpon na Kal 2017

Istega dne bo organizirano kolesarjenje po zasavskih občinah. Start kolesarjenja bo ob 16.30 uri pred športnim parkom na Logu, namenjeno pa je vsem, ki želijo premagati razdaljo, ki povezuje zasavske občine.

“Pomembno sporočilo tega športno trajnostno mobilnega dogodka je v tem, da bi lahko ljudje kolesa uporabljali tudi pri daljših razdaljah in vsaj enkrat na teden avtomobilski sedež zamenjali za kolesarskega” še dodajo na hrastniški občini.

Print Friendly, PDF & Email