Doma Aktualno Namesto več mesecev čakanja, je bila Petra na vrsti takoj. Kako?

Namesto več mesecev čakanja, je bila Petra na vrsti takoj. Kako?

Petra je nerodno stopila na stopnico, ko se je iz sprehoda po Trbovljah vračala nazaj domov. Poškodovala si je nogo, “ven mi je vrglo koleno” po domače opiše svojo težavo. Prestala je operacijo in že po nekaj dneh so jo odpustili v domačo oskrbo. Ko je vprašala v lokalnem zdravstvenem domu, kdaj bi bila na vrsti za fizioterapijo, čez dobre tri mesece, v sosednjem hrastniškem pa šele čez pet mesecev.

Zdravnik je svetoval čimprejšnjo rehabilitacijo. Petrina sreča je bila ta, da ji je pred nekaj meseci zavarovalniški agent svetoval sklenitev zavarovanja Specialisti +. “Še mož me je okregal, kaj spet zapravljam, češ da me čisto vse nahecajo”. Danes pa se je odločitev izkazala za nekaj najboljšega, navdušeno pove Trboveljčanka, ki nogo že pošteno obremeni in počasi planira vrnitev v službo.

Ker je Petra pravočasno v Trbovljah podpisala polico zavarovanja je po poškodbi v nekaj dneh dobila termin za fizioterapijo, pred tem pa še pregled pri fiziatru in ortopedu, na kar bi v sistemu javnega zdravstva čakala več mesecev, če ne kar leto dni.

Spet druga zgodba Kristjana, ki je na pregled čakal več kot leto dni, ko je prišel do zdravnika specialista, ga je ta poslal na magnetno resonanco in naj se vrne z izvidom. Tako ga je postavil še bolj nazaj, kot je bil pred letom dni.

Bistvo Triglavovega zavarovana Specialisti+ in Specialisti je hitra pot do specialista in prejem diagnoze, obenem pa se boste izognili še plačila zdravil na beli recept.

Pa še to – sami lahko izberete lokacijo, kje želite pregled ali celo določenega zdravnika, če dela kot pogodbenik.

In kako stvar deluje v praksi?

Triglav ima svoj asistenčni center (Zdravstvena točka) kamor pokličete in poveste svojo težavo, če imate napotnico le to pošljete. V centru glede na želene lokacije ali čimprejšnji datum poiščejo ordinacije in vam predlog pošljejo. Če je potrebnih več obiskov, recimo ultrazvok, rentgen, ortoped in še kaj, se potrudijo, da vam čim več pregledov priskrbijo na eni lokaciji v istem dnevu ali pa v najkrajšem možnem času.

Zavarovanje Specialisti in Specialisti+ lahko sklenejo posamezne osebe ali družine, po novem tudi kolektivi, kjer je najmanj 5 oseb. Zavarovanje se sklepa za 4 leta, znesek pa je odvisen od ostalih zavarovanj, kaj izberete, števila oseb …

 

Prispevek je oglas Zavarovalnice Triglav, PE Trbovlje.

Print Friendly, PDF & Email