Doma Šport Namizna tenisača evropska prvaka

Namizna tenisača evropska prvaka

Zadnji dan evropskega prvenstva do 21 let v Gondomarju na Portugalskem sta slovenski tabor navdušila Darko Jorgić in Peter Hribar, ki sta v finalu premagala slovaško dvojico Tibor Spanik in Adam Brat s 3:1.

Aktualna slovenska državna prvaka sta imela več dela v polfinalu, v katerem sta s 3:2 na kolena spravila tudi italijansko dvojico Antonino Amato in Daniele Pinto. To je bila že četrta zaporedna slovenska kolajna na EP do 21 let, po dveh bronastih Darka Jorgića in eni Denija Kožula v posamični konkurenci, je to prva zlata.

Italijana Amato in Pinto se v polfinalu nikakor nista sprijaznila s porazom, čeprav sta jima Jorgić in Hribar v prvem nizu prepustila le štiri točke. V drugem nizu sta bila boljša Italijana, v izenačenem tretjem pa sta bila v končnici bolj zbrana Slovenca. V drugem polfinalu sta Slovaka Tibor Spanik in Adam Brat v prav tako izenačenem dvoboju presenetila peta nosilca, Rusa Denisa Ivonina in Vladimira Sidorenka s 3:2.

Finalni obračun se je začel v znamenju slovenskega para, ki je povedel s 7:2, v končnici pa sta se jima Slovaka približala na dve točki zaostanka, vendar do preobrata ni prišlo. Podobno kot v polfinalnem obračunu sta Jorgić in Hribar v drugem nizu popustila, kar sta Slovaka izkoristila in izenačila izid v nizih.

Vendar je bil to za štirinajsta nosilca med dvojicami le labodji spev, kajti sedmopostavljena nosilca sta vajeti igre popolnoma prevzela v svoje roke. Finalni obračun se je končal z napako slovaškega dvojca.

»Res je, da sem kolajno pričakoval v posamični konkurenci, kjer me je zaustavil Abusev. Vem, da na obrambo ne igram blesteče, ampak je Rus resnično odigral tekmo svojega življenja, bo pa to zame dodatni motiv, da bo v prihodnosti treba več pozornosti nameniti tudi ‘lovcem’. S Petrom pred začetkom turnirja nisva pričakovala, da bi lahko prišla do zlate kolajne, toda iz tekme v tekmo sva videla, da lahko igrava proti vsakomur. Ko sva v četrtfinalu premagala prva nosilca, Romuna Pleteo in Siposa, sem verjel, da lahko prideva do konca. Taktično sva igrala zelo dobro, kar se nama je obrestovalo. Ko sem videl, s kom bova igrala v finalu, sem bil prepričan, da bi bila zlata kolajna lahko najina. Po dobri igri v prvem nizu v prvem nizu, sva drugi niz odigrala nekaj slabše, zato pa sva tretji in četrti niz odigrala vrhunsko in zmagala,« se je zlate kolajne veselil dvajsetletni Darko Jorgić.

Print Friendly, PDF & Email