Doma Šport Namizni tenis: Jorgić ubranil naslov

Namizni tenis: Jorgić ubranil naslov

Na Rakeku je potekalo 28. državno prvenstvo v namiznem tenisu Republike Slovenije za člane in članice posamezno in dvojice za sezono 2018/2019.

V odlični organizaciji PPK Rakek sta se v posamični konkurenci naslova državnega prvaka veselila Darko Jorgič (Krka), zanj je bil to že tretji zaporedni naslov in Ana Tofant (Mengeš), ki je do naslova prišla prvič.

Jorgič je s Petrom Hribarjem,Krka, ubranil tudi naslov med moškimi dvojicami, medtem ko je Hribar z Aleksandro Vovk, Krka, prav tako ponovil lanskoletni uspeh z Otočca. Do svojega drugega naslova državne prvakinje je Vovkova, ki je v posamični konkurenci osvojila drugo mesto, prišla še s Katarino Stražar, Mengeš, med ženskimi dvojicami.

Tudi drugi finalist, Deni Kožul, Krka, je imel podobno situacijo pot kot Jorgič, s tem, da je svoj edini niz izgubil v osmini finala, ko je premagal Matevža Črepnjaka, Maribor,. Pred tem je v drugem krogu izločil Denisa Pintarja,Kajuh Slovan, v četrtfinalu je bil boljši od Aljaža Godca, Fužinar Interdiskont, v polfinalu pa je bil brez pravih možnosti za zmago tudi Peter Hribar.

Najboljša slovenska namiznoteniška igralca ob Bojanu Tokiču sta vrhunsko igro prikazala tudi v finalu, ki ga je bolje začel Kožul, nato pa je vajeti igre v svoje roke prevzel Jorgič, ki je na koncu slavil s 4:1. »S tekme v tekmo sem igral bolje, zato sem resnično lahko zadovoljen s turnirjem. Že pred državnim prvenstvom sem dejal, da imam občutek, da je forma v vzponu in veseli me, da sem to potrdil tudi na Rakeku. Vsekakor je to dobra napoved pred nadaljevanjem sezone, saj nas že prihodnji teden čaka evropsko prvenstvo do 21 let na Portugalskem, pred mano pa je še končnica bundeslige in turnir svetovne serije v Katarju,« je ob svojem tretjem posamičnem naslovu dejal 20-letni Jorgič.

Print Friendly, PDF & Email