Doma Aktualno NAPOVEDUJEMO: Funšterc, bela kava in raper Zlatko

NAPOVEDUJEMO: Funšterc, bela kava in raper Zlatko

Letos se znova obeta Parada učenja – dan učečih se skupnosti tudi v Trbovljah. Gre za vseslovenski festivalski dogodek pod okriljem Andragoškega centra Slovenije. Predstavlja vsebinsko obogatitev Tedna vseživljenjskega učenja (TVU), ki se bo začel že 11. maja, trajal pa vse do 31. maja.

Več kot 100 brezplačnih prireditev

Parada učenja, katere rdeča nit bosta vseživljenjsko učenje in medgeneracijsko sodelovanje v povezavi z novomedijsko kulturo, bo letos potekala v šestnajstih slovenskih krajih – med njimi, kot rečeno, tudi Trbovlje. Osrednji dogodek bo v sredo, 16. maja 2018, od 9.00 do 12.00 pred Delavskim domom Trbovlje.

Glavni program se bo odvijal na odru pred delavskim domom in bo glasbeno, kulturno in kulinarično obarvan. Nastopale bodo vse generacije, in sicer od najmlajših do najstarejših. Pridružili se jim bodo tudi Zlatan Čordić – raper Zlatko, ambasador učenja Denis Šketako, izjemno uspešen triatlonec iz Hrastnika, in letošnja dobitnica priznanja za promocijo učenja in znanja odraslih Darja Smrkolj iz Zagorja. Zumba in argentinski tango bosta prava paša za oči.

K sodelovanju na paradi so pritegnili več kot 40 različnih zasavskih zavodov, društev in organizacij. Vse dopoldne bodo potekale različne interaktivne oblike dejavnosti na stojnicah, in sicer: pogled v navidezno resničnost s pomočjo VR-očal, prikaz klekljanja, moč zdravilnih rastlin, tehnika in robotika za vsakogar, sladkanje s funštercem, menjalnica knjig, predstavitev rokodelstva, slikanje na steklo, pogostitev z mandeljčki, prideta perkmandeljc in Minka Pločevinka, prikaz uporabe defibrilatorja, fotostojnica, sobno kolo za izdelavo elektrike, merjenje krvnega sladkorja in nagradna igra Zasavske ljudske univerze ter še veliko zanimivega.

Tudi za najmlajše

V dvorani DDT bo predstava za otroke v izvedbi Lutkovne skupine Lučka z naslovom Veselo potovanje, v predavalnici pa bo delavnica Zavoda RS za zaposlovanje, Območne službe Trbovlje, z naslovom Prednosti starejših na trgu dela.

Na parkirišču pred DDT bodo predstavitve gasilcev in gasilskega vozila, reševalcev, komunalno-pralnega vozila in reševalnega vozila ter policista na motorju.

Ogled virtualnega muzeja 4. Dritl s polovično vstopnino bo ob 10 uri. Obvezne prijave na 051 356 893.

EU projekt, moj projekt

V sklopu Parade učenja se bo predstavil tudi VGC Zasavje s primerom dobre prakse EU projekt – moj projekt, ki združuje uporabnike, ki se vedno znova radi vračajo po nova doživetja, izkušnje, predvsem pa nova znanja. Na tržnici generacij bo obiskovalcem na voljo ustvarjalna delavnica izdelovanja brošk iz filca, priponk in slikanja na ulici.

Obiskovalci bodo lahko zavrteli kolo sreče.

Brezplačni mesečni koledar programov najdete na www.vgc-zasavje.si.

Širjenje kulture vseživljenjskega učenja je poslanstvo in dobro delo, pri katerem ZLU pomagajo znani Zasavci in prvi zasavski ambasadorji vseživljenjskega učenja: trboveljska županja Jasna Gabrič, nagrajenka Darja Smrkolj, triatlonec Denis Šketako, kuharski mojster Lojze Čop in virtuoz na harmoniki Jure Tori. Častna pokroviteljica dogodka in ambasadorka vseživljenjskega učenja je županja Občine Trbovlje Jasna Gabrič.

Več informacij o programih, prireditvah ob Tednu vseživljenjskega učenja in Paradi učenja je na voljo na spletni strani ZLU in na Facebooku.

Print Friendly, PDF & Email