Doma 1+1=2 Naravoslovni vikend

Naravoslovni vikend

Po dveh tednih pouka je na GESŠ Trbovlje v petek, 14. 9. 2018, napočil težko pričakovani
naravoslovni vikend. Udeležili so se ga lahko dijaki 3. oziroma 4. letnikov, med katerimi je, predvsem po udeležbi sodeč, mnogo naravoslovnih navdušencev.

Začeli so z obiskom akvarija v Piranu, kjer so si dijaki ogledali najrazličnejše vrste rib, druge morske živali in rastline. Po nastanitvi v bungalove v CŠOD-ju Burja v Seči pri Portorožu se je vsem prilegla večerja in sprehod do centra Portoroža. V soboto pa je sledilo resnejše, a zato nič manj prijetno, delo. Pri fiziki so raziskovali različne fizikalne lastnosti, povezane z morjem: svetlobo, barve, zvok in še več. V okviru biologije so se usmerili proti obali, kjer so raziskovali življenje v in ob morju ter se podučili o obalnem rastju. Tudi pri kemiji so se naučili veliko novega, saj so z različnimi metodami in napravami ugotavljali gostoto, slanost in prevodnost morske vode. Svoje znanje geografije pa so naravoslovni navdušenci uporabili pri krajši orientaciji in raziskovanju ter spoznavanju naravnih in družbenih značilnosti okolja.

V nedeljo seveda ni šlo brez poročanja o delu in doživetjih, tudi časa za kopanje v toplem
morju je bilo dovolj. Dijaki so pokazali veliko znanja in veselja do dela, prav vsi pa so v naravoslovnem vikendu videli mnogo poučnosti in zabave.

 

Print Friendly, PDF & Email