Doma Aktualno Nastalo za več kot 7000 evrov škode

Nastalo za več kot 7000 evrov škode

V petek, 21. 9., se je na Policijsko postajo Zagorje ob v dopoldanskem času zglasila občanka ter naznanila sum kaznivega dejanja “nasilje v družini”. Policisti so po sprejemu ovadbe pričeli z zbiranjem obvestil, svoje ugotovitve pa bodo po zbranih vseh obvestilih posredovali na pristojno Okrožno državno tožilstvo, Zunanji oddelek v Trbovljah.

V sobotnem večernem času so zagorski policisti intervenirali v zasebnem prostoru v Selo pri Zagorju, od koder je poklical občan ter naznanil glasno glasbo s strani občana, ki jo je poslušal v svojem stanovanju. Policisti so ob prihodu na kraj interventnega dogodka glasno glasbo tudi sami zaznali ter kršitelju izrekli predpisano globo za ugotovljeno kršitev ZJRM-1.

Istovrstno intervencijo so policisti opravili še v nočnem času ter zaznali glasno glasbo, vendar na poziv policistov kršitelj ni odprl vrat stanovanja, glasbo pa je takoj utišal. Tudi za kršitev ugotovljeno v nočnem času, bo kršitelju izdan ter vročen plačilni nalog zaradi ugotovljene kršitve ZJRM-1.

V večernem času na Vrheh pa so policisti intervenirali v zasebnem prostoru, kjer je prišlo do spora in prepira med bližnjima sorodnikoma, ki sta bila pod vplivom alkohola. Policisti so po zbranih obvestilih ter tudi neposredno zaznani kršitvi, kršitelju izdali plačilni nalog, ker pa s kršitvami ni prenehal kljub ukazom policistov ter je nadaljeval s prekrškom, je bilo zoper njega odrejeno pridržanje do streznitve skladno z določili Zakona o prekrških.

Sobotno jutro, 22. 9., so bili policisti obveščeni o prometni nesreči I. kategorije z manjšo poškodbo na parkirnem prostoru. Po ugotovitvi pogojev iz 111. člena ZPrCP, so policisti odstopili od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov, potrebnih za odločitev o prekršku pri prometni nesreči z manjšo poškodbo ter udeležencema izdali potrdilo.

V nedeljskem jutru na območju Zagorja ob Savi so boli policisti s strani udeleženca v cestnem prometu obveščeni, da je pri vožnji z osebnim avtomobilom po gradbišču Regionalne ceste I. reda št. 221 poškodoval sprednjo desno pnevmatiko. Policisti so poškodbo pnevmatike ter okoliščine ustreno zadokomentirali.

V nočnem času na območju Hrastnika pa so bili policisti PP Zagorje s strani občana obveščeni o glasni glasbi v zasebnem prostoru. Policisti so ob prihodu na kraj interventnega dogodka glasno glasbo tudi sami zaznali, kršitelju pa za ugotovljeno kršitev ZJRM-1 izrekli opozorilo, s kršitvijo pa je prenehal.

Petkovo popoldne pa je policiste PP Trbovlje predramila prometna nesreča zaradi prekratke varnostne razdalje 32-letne voznice osebnega avtomobila, ki je trčila v vozilo 32-letnika in se pri tem lahko telesno poškodovala.

Prav tako pa je neznani voznik je v dopoldanskem času na parkirišču v Trbovljah trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal ne da bi o tem obvestil lastnika vozila ali policijo.

37-letnik je policistom v petek naznanil, da mu je neznanec dne 21. 9. 2018 iz odklenjenega avtomobila v Trbovljah odtujil mobilni telefon in ga s tem oškodoval za 480 evrov.

V soboto zvečer pa so policisti intervenirali v Trbovljah, kjer je neznanec pred gostinskim lokalom udaril 31-letnega občana. Za neznancem še zbirajo obvestila.

V nedeljo, 23. 9. 2018, pa so bili policisti obveščeni o trku neznanega voznika v parkirano vozilo na parkirišču v Trbovljah. Neznani voznik se je s kraja odpeljal ne da bi o tem obvestil lastnika ali policijo.

V nočnem času so 35-letnemu Trboveljčanu policisti zasegli neznano snov, za katero sumijo, da je prepovedana droga.

Ob 13.16 uri v petek, so bili policisti PP Hrastnik obveščeni, da pijan gost v gostinskem lokalu v Zagorju nadleguje ostale goste. Kršitelju so policisti izdali plačilni nalog, prav tako pa so ugotovili, da je bil v pijanem stanju postrežen z alkoholno pijačo, tako da bo izveden tudi ukrep zoper lastnika lokala.

Istega dne ob 18.00 uri pa so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v bližini strelišča na Ojstrem. Do nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika osebnega vozila. V nesreči sta se dve osebi huje telesno poškodovali, nastala je materialna škoda za okoli 7.100 evrov. Obravnavo prometne nesreče je prevzela Postaja prometne policije Lj. Grič.

Print Friendly, PDF & Email