Doma Šport Nastja v finalu, a tudi ostali odlični

Nastja v finalu, a tudi ostali odlični

Pia Poglajen osvojila 3. mesto.

Znova je stala na zmagovalni stopnički Nastja Kolar, ki je v Cairu, na turnirju ITF z nagradnim skladom 15.000$ osvojila drugo mesto, zmaga pa se ji je za las izmuznila, saj je finalni dvoboj izgubila z rezultatom 36 64 46.

Nik Razboršek je po zmagi v Antalyi nadaljeval uspešen niz nastopov na ITF turnirjih z nagradnim skladom 15.000$. V Poreču se je tako uvrstil v četrtfinale, v Rovinju v polfinale. Nato je imel še dva nastopa v Tuniziji, kjer se je obakrat uvrstil v četrtfinale.

Na mednaroden turnirju Tennis Europe do 16 let, Kvarner Open na Reki se je Bor Artnak uvrstil v 3.krog, kar je sicer nekoliko slabše, kot se je pričakovalo, vendar je bil to njegov prvi turnir na pesku in zunaj, vremenske razmere pa niso dopuščale zadostnih priprav. Bor se je nato odpravil na enega svojih prvih turnirjev serije ITF do 18 let (za mladinsko svetovno teniško lestvico) v Niš, kjer je po treh zaporednih zmagah uspešno opravil kvalifikacije, nato pa je bil nasprotnik v glavnem turnirju vendarle premočan. Pri tem seveda ne smemo pozabiti dejstva, da je Bor meril moči s kar dve do tri leta starejšimi fanti in je že preboj skozi kvalifikacije velik uspeh. Konec maja bo Bor nastopil še na močnem mednarodnem turnirju Tennis Europe do 16 let v Mariboru, kjer pa so njegovi cilji precej višji, saj želi ponoviti uspeh Nika Razborška, ki je pred leti, ko je bil Borovih let, ta turnir osvojil. Na domačih tekmovanjih Bor Artnak še naprej ostala praktično brez konkurence. Tako je brez večjih težav zmagal Odprto prvenstvo do 16 let na Ptuju.

Na turnirju Tennis Europe do 14 let v Vinkovcih je uspešno nastopil Jaka Tomažin. Najprej je zabeležil tri zmage v kvalifikacijah in se uvrstil v glavni turnir, nato pa tam še dvakrat zmagal in se uvrstil v 3. krog.

Mednarodno je bil tokrat aktiven tudi najmlajši tekmovalec Žiga Šeško, ki je nastopil na turnirju Tennis Eruope do 12 let v Vrsarju in se po dveh zmagah v glavnem turnirju prav tako uvrstil v 3. krog tekmovanja. Žiga Šeško je bil uspešen tudi na domačih tekmovanjih saj se je na odprtem prvenstvu v Ljubljani uvrstil v četrtfinale.

Novega pokala se je na Odprtem prvenstvu do 18 let v Krškem veselila Pia Poglajen, ki se je uvrstila v polfinale in osvojila 3.mesto. Vstop v finale ji je s tesnim rezultatom preprečila Bubek Alea, ki je bila od Pie boljša za odtenek in sicer z rezultatom 64 75.

Tenis klub AS Litija se je pridružil vseslovenski akciji “Igrajmo tenis”.  Tako bo v dneh 18.5. in 19.5. možno brezplačno igrati tenis na igriščih TC AS Litija.

Tenis klub AS Litija bo v dneh od 8.6. do 11.6. gostil Odprto prvestvo za dečke do 14 let. Vabljeni na ogled tekem !

Print Friendly, PDF & Email