Doma Aktualno Navratil in Strašek sta se obrisala pod nosom

Navratil in Strašek sta se obrisala pod nosom

Občina je leta 2015 “pospravila okostnjake iz omar” je zapisala občanka na družabnem omrežje o novici, da so bile petim javnim uslužbencem iz poslovnih razlogov odpovedane pogodbe o zaposlitvi.

Po odpovedih, aprila 2015 so po Trbovljah zaokrožile anonimke in grafiti.

Takrat so trije zoper sklep vložili pritožbo na Komisijo Vlade RS za pritožbe, vse pritožbe je komisija ocenila kot neutemeljene.

Nekdanja uslužbenca tožila občino

Dušan Strašek

S tem pa se zgodba boja z občino za nekdanja občinska uslužbenca Eduarda Navratila in Dušana Straška ni končala. Tožila sta Občino Trbovlje. Prepričana, da se jima je pripetila krivica, sta se odpravila po pravico na Delovno in socialno sodišče v Ljubljani. Sodišče je odločilo – odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnih razlogov ni bila sporna. Zahtevka obeh uslužbencev sta bila zavrnjena, “kar pomeni, da je Občina Trbovlje postopek reorganizacije občinske uprave in same postopke odpovedi pogodb o zaposlitvah izvedla skladno s predpisi” se po prsih trepljajo na občini.

Nekdanja občinarja sta se na sodbo pritožila

Navratil in Strašek sta rokave zavihala še višje in se odpravila naprej, pritožila sta se zoper, po njunem, krivične sodbe. V enem primeru je prvostopenjsko sodbo sodišče takoj potrdilo in zahtevek bivšega občinarja zavrnilo, opisujejo zgodbo na Občini Trbovlje. V primeru Dušana Straška, nekdanjega vodjo oddelka za okolje in prostor pa je Višje delovno in socialno sodišče najprej tožbo vrnilo nazaj na prvo stopnjo, z navodilom po nadaljnji preverbi dejanskega stanja. Zahtevek uslužbenca je bil tudi po nadaljnji preiskavi zavrnjen. A to še ni bilo dovolj, jezni Trboveljčan se je ponovno, torej že drugič pritožil na taisto sodišče.

V ponovnem postopku pred mesecem dni, izvemo prav tako na občini, je Višje sodišče odločilo, da zahtevek bivšega uslužbenca zavrne in odloči v korist Občine Trbovlje. Tako sta bila oba postopka v letošnjem letu pravnomočno zaključena.

A Strašek si je kmalu našel novo zaposlitev, kot so očitali v anonimki po sistemu “usluga za uslugo”. O tem smo pisali že lani septembra (TUKAJ). Pod okrilje so ga namreč vzeli na Spektru kot operativca za stanovanja.

SORODNI ČLANKI:

Obsojanja vredno uničevanje javne lastnine!

Print Friendly, PDF & Email