Doma Aktualno Ne zamudite nore zabave na Ledenki!

Ne zamudite nore zabave na Ledenki!

Prvi drsalci so že pošteno izkoristili zagorsko ledeno površino, v petek pa bodo le to tudi uradno predali namenu. Brez zabave ne gre, pravijo v Zagorju.

Največji ledeni dogodek v Zasavju se obeta jutri, v petek, 12. januarja ob 17. uri. ZABAVO NA LEDU bo začel župan Matjaž Švagan z nagovorm, nato pa bodo nastopili Pihalni orkester Svea Zagorje, otroški zborček Sonček Vrtca Zagorje. 

Vse do 21. ure bo na Ledenki posebno glasbeno in svetlobno vzdušje ustvarjal DJ Zupi.

Občina Zagorje je že dlje časa načrtovala vzpostavitev drsališča, a se do sedaj ni izšlo, pravijo. V sodelovanju s podjetjem Hilman pa je bila ideja realizirana precej hitro.

Čeprav vreme ni dopuščalo vzpostavitve pred prazniki, je ledena ploskev začela z obratovanjem prvi vikend po praznikih, ko se poleže pestro decembrsko dogajanje.

200 kvadratov ledenega užitka

Drsališče je v lasti občine in bo obratovalo vsako leto. Želja občine je, da bi jo prihodnje leto še povečali.

Dokler bo dišalo po zimi

Ledenka bo obiskovalce sprejemala dokler bodo to dopuščale temperature, čeprav so že prvojanuarske temperature bolj pomladne kot zimske, ugotavljajo na zagorski občini.

Drsališče je odprto vsak dan od jutra do večera (9h do 21h, nedelje od 10h do 20h), urnik se bo glede na obisk verjetno še spremenil, o tem bodo drsalce obveščali sproti.

Obiskovalcev več kot dovolj

Smo izredno zadovoljni nad odzivom, Ledenka je praktično ves čas zasedena, najbolj, seveda popoldan in ob vikendih, drsalci prihajajo tako iz Zagorja kot iz sosednjih občin,” poroča Nataša Jerman Rajh iz zagorske občine in nam pove še, da še v tem mesecu načrtujejo “ledene dogodke” kot so tečaji drsanja, drsalni športni dnevi …

Print Friendly, PDF & Email