Doma Aktualno Nekoč veličasten, sedaj propada na očeh vsem

Nekoč veličasten, sedaj propada na očeh vsem

Športni objekt v centru mesta propada, nihče ga ne koristi, nihče zanj več ne skrbi. Ali nekoč dobro obiskano telovadnico in igrišče Partizan čaka žalostna usoda propada na očeh vsem?

Pred 105 leti v središču mesta zgradili telovadnico Partizan

Objekt, ki je bil zgrajen dobrih 100 let nazaj s samoprispevkom in bil še obnovljen pred natanko 30 leti je z zakonom prešel v last Športni Uniji Slovenije (ŠUS), naslednici nekdanjih telovadnih društev Partizan in Sokol. Zagorski župan Matjaž Švagan je prepričan, da objekt pripada Zagorjanom.

Tik ob občinski zgradbi se nahaja igrišče in telovadnica Partizan.

Do nedavnega je občina Zagorje v Partizanu skladiščila svoje novoletne okraske, del objekta je uporabljala Srednja šola Zagorje. S 1. aprilom letos pa se pogodba med unijo in občino končuje. Okraske so odnesli, šolske dejavnosti preselili.

'Ne moremo vlagati v tujo imovino, čeprav do sedaj smo' pojasnjuje Švagan, ki obžaluje, da je prišlo do takšne komunikacije in takšnega zaključka. Občina je namreč ponudila možnost ŠUS-u, da gredo vsak s svojim deležem v prenovo objekta in se občini prizna lastniško razmerje. Do dogovora ni prišlo, ŠUS ne želi prodati niti igrišča ob telovadnici. 'Prosili smo ŠUS, da prevzame vso odgovornost glede objekta' še izvemo na občini.

ŠUS: 'Seznanjeni smo, da je objekt dotraja in potreben temeljite prenove.'

Stoletje star objekt pa za obnovo ni mačji kašelj. Predsednica Športne unije Leni Fafangel se zaveda, da sanacija pomeni velik finančni zalogaj. 'Trenutno smo v fazi preučevanje najboljše rešitve za nadaljnjo usodo objekta.' Kot je še dejala za ZON.si, je možnosti več: 'oddaja v najem ali upravljanje, podelitev stavbne pravice ali prodaja'.

Print Friendly, PDF & Email