Doma Šport Nesrečen poraz tri sekunde pred koncem

Nesrečen poraz tri sekunde pred koncem

ŽRK Z dežele : RK Zagorje 17:16 (7:10)

Sodnika: Dominik Majer, Žitnik Boštjan

Z dežele: Šauperl-Ilič, Hrnčič 3, Trobas, Vrček 5, Regner 3, Oblak, Korošec, Cvetko, Pišek, Helbel, Čerenjak 3, Fideršek, Kodele 3, Hrovatič.

Zagorje: Zubak, Privšek, Baruca 1, Rebolj 4, Skrinjar, Perič A., Hren 9, Prašnikar l. Vrbnjak, Guna, Ljepoja 2, Prašnikar T., Perič i.

Sedemmetrovke: Z dežele 2/1; Zagorje: 4/3

Izključitve: Z dežele 2 minuti; Zagorje 4 minute

Trideset sekund do konca tekme so bile v napadu Zagorjanke, strel Pie Hren je končal v stativi, Celjanke pa so tri sekunde pred koncem dosegle zadetek za zmago 16:17.

Tako se je končal derbi v Celju. Po prestani bolezni in izgubi veliko moči so Zagorjanke odigrale eno od svojih najboljših tekme v tej sezoni. Kljub začetnemu vodstvu domačih 1:0, so pobudo v svoje roke vzele Zagorjanke. Prevzele vodstvo in z edinim golom Baruce v 16 minuti prvič povedle za štiri gole 3:7. Ta razlika je bila tudi še v 26 minuti 6:10. Zagorjanke so imele večkrat priložnost, da se razlika poveča tudi na pet ali šest golov vendar je niso izkoristile.

Bila se je bitka za vsako žogo

Minimalno razliko dveh, treh golov so Zagorjanke držale vse do 48 minute, ko je bojevitim domačinkam uspelo izenačiti na 13:13. Bila se je prva bitka za vsako žogo. Več sreče in spretnosti pa v zadnjih 10 minutah imele domače igralke in končalo se je z že zapisanimi dogodki v zadnji minuti. Zmaga domačih 17:16, Zagorjankam pa v zadnjih krogih rednega dela ostaja velika borba za vrh prvenstvene lestvice.

Print Friendly, PDF & Email