Doma 1+1=2 Neverjetne ideje: tobogan na bazenu, pasji park …kaj še?

Neverjetne ideje: tobogan na bazenu, pasji park …kaj še?

Dva ducata nadobudnih mladih Trboveljčanov je danes na mizo postavilo cel kup idej za Trbovlje.

Prvojunijski občinski otroški parlament “Trbovlje danes” je moderiral Nejc Škoberne, junior ambasador. DPM Trbovlje in Občina Trbovlje sta v sejno dvorano povabila osnovnošolce iz vseh trboveljskih šol.

Vse, kar je bilo v zadnjem letu “postorjenega” v lokalnem prostoru so otroci očitno podrobno spremljali. Izpostavili so željo, da jih odrasli upoštevajo da lahko sodelujejo pri pobudah in pri odločitvah. Pozdravljajo spremembe in pridobitve v Trbovljah, tudi kolesarsko stezo, čeprav so imeli cel kup dilem, glede uporabe le te.

Na šolskem igrišču plezalno steno, prostor za kotalkanje, igrišče za odbojko

Za vsako šolo posebej pa so odprli tudi konkretne ideje, kaj bi si želeli. Na OŠ Ivana Cankarja želijo še ureditev sprednjega dela šole z okolico, na OŠ Trbovlje predlagajo na igrišču za šolo center za plezanje, možnost kotalkanja in hokeja, na OŠ Tončke Čeč prostor za odbojko, PE Alojza Hohkrauta pa po njihovem mnenju potrebuje novo fasado in telovadnico. Vsi si želijo novih golov in prenovitev košarkaških košev na igrišču.

Zanimive ideje za Trbovlje

Trboveljski podmladek je bil danes poln idej tudi za širšo okolico. Imeli bi pasji park, tobogan na trboveljskem bazenu, pokrit bazena, 3D kino, parkirne hiše v okolici bolnišnice, več prireditev v jeseni, zamenjave trave na stadionu Rudar, večje športne trgovine, mini hotel za obiskovalce, tujce, več košev za smeti, dodatna igrišča in možnosti preživljanja prostega časa na Kipah. Skupaj z MCT so spoznali tudi predloge in možnosti za druženja najstnikov, ki jih mladinski center ponuja res veliko.

Kot pa je lepo povedala Maša: “Naš kraj ima veliko možnosti za preživljanje prostega časa otrok in družin, ni razloga za »jamranje«, če se le znamo spraviti ven iz stanovanja in odložiti mobilni telefon.”

Print Friendly, PDF & Email