Doma 1+1=2 Ni dneva, da bi se delo ponavljalo

Ni dneva, da bi se delo ponavljalo

Miro Romih, STPŠ

Delo inštalaterja je praktično, dinamično in terensko, po 18 letih dela kot inštalater pove Miro Romih, ki danes znanje na mlajše generacije prenaša v Srednji tehniški in poklicni šoli Trbovlje.

Poklic inštalaterja vključuje vse, kar je povezano z vodovodom in ogrevalnimi napravami. Od odtočnih cevi, napeljave, do montaže umivalnikov, bidejev, kadi in pravzaprav celotne kopalnice. Obenem pa še vso ogrevano tehniko, vključno z napeljavo, pa naj bo to talno gretje, montaža ogrevalnih naprav od trdih goriv, do sončnih celic in daljinskega ogrevanja.

Romih je skoraj dve desetletji delal v Trbovljah in v poklicu, kjer je potrebna natančnost, iznajdljivost in prilagodljivost je neizmerno užival. Še vedno rad poprime za delo, če ne drugega pa vsaj svetuje.

Na trboveljski srednji šoli poskrbi, da dijaki v dvoletnem programu osvojijo osnovna znanja, ti pa so lahko tudi dobri temelji za nadaljevanje šolanja v strojnega tehnika in inženirja. “Dijaki, ki pridejo iz naše šole ne dobijo le formalno izobrazbo, temveč praktična znanja, ki jih lahko uporabijo na terenu.”

V Trbovljah lahko dijaki, njihovi starši, babice in dedki v soboto, 24. 11. 2018 od blizu spoznajo poklice avtoserviser, oblikovalec kovin – orodjar in inštalater strojnih inštalacij v predstavitvah, ki bodo potekale od 9. do 12. ure.

Print Friendly, PDF & Email