Doma Aktualno Ni pomemben ne jezik, ne okolje, ne starost – “športaš” lahko vedno

Ni pomemben ne jezik, ne okolje, ne starost – “športaš” lahko vedno

Letos Mladinski center Trbovlje organizira že 7. Mlado olimpijado. Cilj letošnje je povezati ljudi vseh starostnih skupin ter jih seznaniti z vsemi možnostmi za šport in rekreacijo v lokalnem okolju. Šport je namreč univerzalni jezik, pravijo organizatorji.

Tanj Vozelj

Po besedah Tanje Vozelj, mladinske delavke v MCT je namen olimpijade tudi osveščanje pojma »športna samopodoba« in spodbujanje aktivnega sodelovanja mladih pri odločanju v lokalnem okolju. Pri organizaciji letošnje Mlade olimpijade sodelujejo mladi prostovoljci pri športnih turnirjih, okrogli mizi ter sejmu športa. Na ta način skrbijo, da je lokalni podmladek aktiven in motiviran za razvoj in izvedbo lastnih idej.

Olimpijada, ki se odvija od 16. do 22. junija ima športne turnirje, predavanja in delavnice. Na vse turnirje so se lahko prijavili mladi od 12 do 29 leta starosti.
V ponedeljek je bilo na sporedu predavanje »prehrana mladih športnikov« v klubu MCT z gostjo Andrejo Širco Čampa, diplomirano inženirko živilske tehnologije in klinično dietetičarko.

Sirše in Ovnik na okrogli mizi

Danes bo v klubu MCT potekala okrogla miza z zasavskima športnikoma Gašperjem Ovnikom ter Tilnom Siršem. Spregovorila bosta o svojih športnih začetkih, težavah, ki so ju pestile na športni poti, o uspehih, vzponih in padcih, o ljudeh, ki so nanje naredili največji vtis, ter o mladih, katerim so oni vzor.

V sredo bo na sporedu odbojka na mivki in v četrtek igra med dvema ognjema. Na vseh turnirjih pričakujejo približno 300 mladih udeležencev, pri pripravi pa sodeluje približno 30 mladih prostovoljcev.

Mladinski center Trbovlje želi z Mlado olimpijado sporočiti, “da se vse generacije lahko povežejo preko športa, prek športnih dejavnosti in da je to univerzalni jezik. Ni važno, iz kakšnega okolja prihajaš, kakšen jezik govoriš, koliko si star – “športaš” lahko vedno.”

Mlada olimpijada se bo zaključila v petek v Mestnem parku Trbovlje, kjer bo najprej sejem športa »Veš, Zasavc, svoj šport?«, kjer se bodo na zanimiv način predstavila zasavska športna društva, po končanem sejmu pa sledi koncert Zlatka.

Print Friendly, PDF & Email