Doma Aktualno Nič več kajenja pri otroških igralih in nič več pasjih drekov

Nič več kajenja pri otroških igralih in nič več pasjih drekov

Trboveljski mestni park je po novem opremljen s tablami, ki prepovedujejo psom sprehajanje po sredini parka in kadilcem, kajenje v bližini igral.

Na občini si želijo, da bi obiskovalci parka upoštevali navodila, saj bi bil tako park lepši kraj za vse. “Postavili smo dodatne klopce s pepelniki, ki so odmaknjene od območja otroških igral, prav tako smo dodali nekaj košev za pasje iztrebke” opisuje županja Jasna Gabrič, ki vsak teden prejme pritožbe občanov, da je park poln drekov in cigaretnih ogorkov.

Gabričeva: “Če drugače ne bo šlo, bomo psom popolnoma prepovedali vstop v park”

Interes občine je, da občani izkoristijo proste minute v zeleni oazi sredi mesta, zato želijo območje, kjer so nameščena igrala narediti bolj prijazno in varno otrokom. Kot do sedaj ostaja sprehajalna pot za pse po poti ob potoku. Pravila parka pa bodo opozarjala na to, da kajenje in sprehajanje psov v bližini igral ni dovoljeno.

Žal se nekateri uporabniki parka tega do sedaj niso držali, ugotavljajo, kar je tudi razlog za postavitve tabel. “Prepričani smo, da bo tako naš park bolj čist, obiskovalci pa bolj zadovoljni” še dodajo.

Print Friendly, PDF & Email