Doma Aktualno NORO: “Sem res zmagal Dirko po Baskiji?”

NORO: “Sem res zmagal Dirko po Baskiji?”

Foto: Robi Verbajs

Že sam začetek se je za mladega Zagorjana začel dobro in skozi celotno dirko je pokazal, da je nadpovprečen. A najtežja je bila zadnja etapa.

Kljub težavam na zaključni etapi, Roglič prepričljivi zmagovalec

Najkrajša in vendar najtežja 122 kilometrov dolga etapa z osmimi vzponi. “Primož Roglič je po treh drugih mestih in zmagi v kronometru zasluženo nosil rumeno majico vodilnega v skupnem seštevku. Samo Mikel Landa je za njim zaostajal za nekaj sekund manj kot dve minuti. Vsi ostali so imeli večji zaostanek.” so zapisali na bicikel.com.

Zaključna etapa je bila za Rogliča skoraj usodna, že takoj po startu se je zapletel v padec in imel že minuto zaostanka, a je po prvem vzponu znova dohitel najhitrejše.

Foto: Kolesarska zveza Slovenije

Slabe štiri kilometre pred ciljem je Landa spet napadel in hitro naredil razliko. Roglič na ta napad ni odgovoril in je raje ostal v zavetrju ostalih. Prvič na tej dirki se je videlo, da je zašel v rahle težave, a prave panike ni bilo. Do cilja je bilo premalo, da bi lahko izgubil rumeno majico. Landa je hitro ujel Naira Quintano in skupaj sta se na zelo strmem odseku podala v lov na vodilnega Masa, ki je uspel ohranjati dobrih 20 sekund prednosti. Roglič je v ozadju nadaljeval v svojem ritmu, zgolj dobre pol minute za Lando, tako da je imel vse pod nadzorom. (bicikel.com)

Zadnjo etapo je dobil Landa Mas, veliki zmagovalec dirke po Baskiji pa je včeraj postal Primož Roglič, ki je po dirki na svojem FB profilu zapisal: “Sem res zmagal Dirko po Baskiji? Na zdravje!” in se tudi zahvalil vsem navijačem v Sloveniji.

Print Friendly, PDF & Email