Doma Aktualno Nov veter v Delavskem domu pomeni tudi začetek novih zgodb

Nov veter v Delavskem domu pomeni tudi začetek novih zgodb

Špela Pavli Perko

V trboveljskem hramu kulture je pred kratkim rokave zavihala Špela Pavli Perko in se s polno paro lotila tako ustaljenih kot tudi novih projektov, ki se obetajo v bližnji prihodnosti.

»Ničesar ne bom obrnila na glavo« pove nova direktorica JZ Delavski dom Trbovlje. Programsko bo način dela ustaljen, vedno pa je prostor za izboljšave. Perkova bo v letošnjem letu gradila na medsebojni komunikaciji, da bo delo, kot pravi, potekalo še bolj utečeno in da bodo vsi zaposleni vedeli, kaj v domu v določenem trenutku poteka.

Naša sogovornica si želi še več sodelovanja z drugimi zavodi in ostalimi deležniki v okolici. Tako so ob koncu leta že pripravili projekte skupaj s trboveljsko knjižnico, obeta se jih še več. Z roko v roki na področju filma delavski dom deluje tudi z Mladinskim centrom, še več skupnih projektov, predvsem na področju turistične ponudbe pa bo letos pripravljenih z Zasavskim muzejem.

Neverjetni Laibachi bodo praznovali v Trbovljah

Pomemben dogodek, katerega čast bodo imeli prirediti prav Trboveljčani, bo vseslovensko srečanje Art kino mreže in njena 10 obletnica. Speculum artium ostaja vrhunec leta Delavskega doma, ta naj bi letos gostil neverjetne Laibache, ki praznujejo zavidljive štiri desetletja. Kakšen spektakel se obeta iz tega naslova naj ostane še skrivnost, bomo pa zagotovo o tem še poročali na našem portalu.

Odprla se je stalna razstava, kot del turistične ponudbe Trbovelj

Odprla se je stalna novomedijska razstava v Novi galeriji, ki bo del trboveljske turistične ponudbe. Trenutno so razstavljeni trije projekti, razstava pa se bo dopolnjevala in spreminjala skozi čas. Če vas zanima hoja brez meja, ne veste kaj je digitalna manipulacija ali bi za nekaj minut odšli med staroselce Nubskih gora – več izveste TUKAJ. Direktorica je prepričana, da bo razstava pomemben segment lokalne turistične ponudbe, poleg virtualnega muzeja in Pobega iz rudnika.

Veliko energije bo tudi v letošnjem letu namenjeno triletnemu projektu Mreža centrov raziskovalne umetnosti in kulture, ki ga DDT vodi skupaj s partnerji PiNA (Koper) in KIBLA (Maribor). V okviru projekta bo uradna predstavitev Laboratorija DDT, ki se nahaja v prostorih Katapulta konec tega meseca (v ponedeljek 20. 1. ob 14. uri). Zagon projekta je bil jeseni, prve zgodbe skupaj tudi s Srednjo tehniško in poklicno šolo, pa se že pišejo.

Sicer pa se nadaljujejo tudi Stop motion delavnice, projekti z vrtcem in filmska vzgoja v trboveljskih osnovnih šolah.

Prenovili bodo oder, lotili se energetske sanacije

Leto 2020 bo pri prenovitvenih delih zaznamovala prenova vrtljivega odra, ki ga bodo zbrusili in prebarvali. Obeta se ureditev nekaterih sanitarij in postopna energetska sanacija.

Delavski dom čaka sanacija

Print Friendly, PDF & Email