Doma Aktualno Nova stanovanjska gradnja, zraven pa še nov vrtec

Nova stanovanjska gradnja, zraven pa še nov vrtec

Vse bližje so končne ideje kaj naj bi stalo in komu naj bi bila namenjena novogradnja na Lokah. Zgradili naj bi med 20 in 28 stanovanj, obeta pa se tudi nov vrtec. Od površin, ki bodo potrebne za vrtec, bo odvisno tudi število stanovanj.

Lastnik okoli 3000 kvadratnih metrov velikega zemljišča na Lokah v Kisovcu je Stanovanjsko podjetje Zagorje, ki je tega za ugodno ceno kupilo na dražbi. Znesek ostaja skrivnost, za investicijo pa poteka iskanje investitorja.

Na lovu za investitorjem

»Ne moremo se zadolžiti za 2, 3 milijone, da bi bili mi investitor, smo namreč občinsko podjetje« pojasni Gregor Brinjevec, ker bi se dolg upošteval v skupno zadolženost občine, zato si želimo, da bi gradnjo prevzel investitor javnega značaja, ker bi se celoten projekt vrtca in najemnih stanovanj bolje sovpadal. Eden takšnih bi lahko bila družba Spekter oziroma Stanovanjski sklad in, kot je že potrdil tudi Stane Sotlar, pogovori v tej smeri potekajo. »Če bodo pokazali interes, so prvi, ki si jih želimo zraven« doda Brinjevec. Vseeno pa obstaja tudi možnost gradnje za trg.

In, kdaj bi projekt lahko ugledal luč sveta? Po informacijah stroke, nadaljuje Brinjevec, potrebujejo za spremembo občinskega prostorskega načrta približno leto dni. V teh dneh bo idejno zasnovo na mizo dobil župan, tudi predstavniki vrtca. Pri idejni zasnovi so upoštevali vrtec s petimi oddelki in spremljajočimi prostori, izgradnja katerega bi bila skoraj »nič energijska«, skladno z zahtevami pravilnika, zunanjimi površinami, tudi s primernim parkiriščem. Prestavili bi celo cesto, da bi pridobili na velikosti zemljišča.

Stanovanjsko podjetje je lastnik zemljišča.

Na Lokah bi torej postavili dva objekta, tudi investicija bi lahko potekala v dveh fazah. Vrtec in stanovanjski objekt z 20 do 28 enotami, bi bil visok maksimalno 4 nadstropja in glede na strmo brežino ne bi »štrlel« iz okolice, kot pravi prvi mož stanovanjske. Število stanovanj je odvisno tudi od tega, ali bi šli v tržne najemnine ali najemniška stanovanja v javni lasti. Nekoč je bilo na tem mestu planiranih celo 56 stanovanj, kar bi bilo po mnenju Brinjevca za to območje preveč.

Print Friendly, PDF & Email