Doma 1+1=2 Nove mize in stoli za prvošolčke, nova ograja, lepša senčila, klime …

Nove mize in stoli za prvošolčke, nova ograja, lepša senčila, klime …

Obdobje poletnih počitnic, ko otrok ni v šoli, je čas idealen za prenove in menjave. Ponavadi določene razrede prepleskajo, kaj popravijo in temeljito tudi pospravijo. Pa poglejmo, kaj bo novega pričakalo zagorske otroke.

Podružnična šola Podkum

Sveže prepleskali so nekatere učilnice na šoli Ivana Skvarče, kuhinjo in izvedli manjša popravila garderobnih omaric ter zunanjih žaluzij.

Podkumska podružnica bo v zbornici dobila nove stole, podružnica na Čemšeniku pa ima novo zunanjo ograjo. Sicer pa so na OŠ Ivana Skvarče precej investicij izvedli že med letom – razširili so prostore centralne kuhinje in dokupili manjkajočo kuhinjsko opremo ter pri vhodu v centralno kuhinjo zgradili nadstrešek. Šola je v letošnjem šolskem letu nabavila še eno vozili za razvoz kosil na ostale matične in podružnične šole v zagorski občini.

Na osnovni šoli Ivana Kavčiča bodo v času šolskih počitnic nabavili klime za učilnice v zgornjem nadstropju Podružnične šole Mlinše ter nabavili nove mize in stole za učence 1. razreda matične šole. V načrtu pa imajo je še pranje fasade na matični šoli, urejanje okolice, pa tudi beljenje nekaterih učilnic.

V času šolskih počitnic bodo na OŠ Slavka Gruma v spodnjem nadstropju šole prenovili sanitarije za učence.

Posebnih večjih vzdrževalnih del pa niso postorili v Glasbeni šoli Zagorje, saj v kratkem pričakujejo selitev v nove prostore nekdanje Svee. Izvedli so le nekatera manjša plesanja, servis klimatskih naprav.

Čeprav vrtec obratuje tudi čez poletje, je jasno, da je takrat otrok bistveno manj, večina enot je zaprtih. V Vrtcu Zagorje bodo v času poletnih počitnic v enoti Maja adaptirali sanitarije, zamenjali ventile na toplovodni inštalaciji in obnovili previjalne mize. V enoti Maja in enoti Ciciban bodo zamenjali senčila v razdelilnih kuhinjah, v enoti Center pa prepleskali garderobe za otroke drugega starostnega obdobja in obnovili zunanjo ograjo.

Print Friendly, PDF & Email