Doma Aktualno “Novomedijski” vrtec prihodnosti v Trbovljah

“Novomedijski” vrtec prihodnosti v Trbovljah

Zgodbo novomedijskega vrtca so ustvarili Bodgan Šteh in Tanja Hanzič (DDT), ter Helena Dolanc in Barbara Adeeb (Vrtec Trbovlje).

Med zasavskimi inovacijami se je letos pojavila tudi ideja o novomedijskem vrtcu. Avtorji so prejeli srebrno priznanje, ideja pa vključuje neskončen svet sodobnih tehnologij, ki vključuje najmlajše Zasavce.

Celo leto “stop-motion animacij” obrodilo sadove

Bogdan Šteh

Inovacija “Novomedijski vrtec” je nastala v sodelovanju trboveljskega vrtca in ekipe Delavskega doma Trbovlje. Cilj, ki so si ga zadali z vpeljavo tega projekta je, da predšolskim otrokom predstavijo neskončne možnosti moderne tehnologije in jim z pravilnim doziranjem le te, odpirajo svet tehnološke pismenosti. Kot je povedal Bogdan Šteh iz DDT bi želeli videti, da se otroke nauči pravilnega ravnanja in doziranja pametnih naprav, kot da se jim le te prepoveduje in se do njih ustvarja nezdrav odnos.

V vrtcu Trbovlje so tako periodično skozi celotno leto izdelovali animacijo po principu »stop motion« in ob izteku šolskega leta pripravili razstavo izdelka, ki je nastal preko otroške domišljije. Razstava je bila za mlade ustvarjalce spodbuda, ki so jo ponosno “razkazali” v delavskem domu. “Želja prav vseh pa je, da se ta zgodba nadaljuje in razvije tudi v prihodnje.”

Vse več Intelektualnih konceptov

Tomaž Berginc

Predsednik Zasavske gospodarske zbornice Tomaž Berginc je poudaril, kako se inovacije počasi odmikajo od zgolj inženirsko tehničnega področja v bolj poslovno intelektualne koncepte. Čeprav priznava, da je tehnično področje še vedno močnejše in zaradi kompleksnosti zahtevajo tudi veliko več interdisciplinarnih znaj. Po njegovem pa podelitve, ki jih izvedejo vsako leto, “dobro vplivajo na zdajšnje in bodoče inovatorje, saj ti ljudje velikokrat delujejo v ozadju in je prav, da se njihovo delo pokaže in javno nagradi, ter tako motivira delo v prihodnosti”.

 

Print Friendly, PDF & Email