Doma 1+1=2 Občina “poslala” otroke v Francijo, Srbijo in Makedonijo

Občina “poslala” otroke v Francijo, Srbijo in Makedonijo

Občina Trbovlje tudi letos financira in organizira izmenjavo otrok v Francijo, Srbijo in Makedonijo. Izmenjave med mladimi so posebej dobrodošle, poudarjajo na občini, saj jih naučijo samostojnosti, iznajdljivosti, obenem pa se mladi učijo tudi novega jezika in spoznajo z novo kulturo, med številnimi izmed njih pa se sklenejo prijateljstva za vse življenje. Še posebej lepo je, če te izmenjave potekajo med pobratenimi mesti, saj je to le še ena izmed vezi, ki združujejo in pobratenje ohranjajo.

Županja Jasna Gabrič je navdušena, da so uspeli povrniti to, karj je nekoč že veljalo za lokalno mladino: “Veseli smo, da smo po mnogih letih zopet začeli obujati mladinske izmenjave s pobratenimi mesti in omogočati trboveljskim učencem nepozabne izkušnje”

Vsako leto tako spodbujamo učence, da se opogumijo in se priključijo izmenjavi. Prvi dve izmenjavi, z Lazarevcem in Valandovim, ravnokar potekata, saj se je kar 16 trboveljskih otrok že odpravilo v Srbijo in Makedonijo, kjer so se namestili pri družinah otrok, ki jim bodo obisk vrnili že to jesen. V času izmenjave bodo spoznavali kako poteka pouk pri njihovih kolegih, bili so na obisku pri županu, vsak dan pa odkrijejo kakšen nov kotiček mesta, v katerem, pravijo, so jih zelo lepo sprejeli.

Tretja letošnja izmenjava s Francijo pa bo potekala med poletnimi počitnicami.

Print Friendly, PDF & Email