Doma Aktualno Občina Trbovlje SPET med družbeniki Ceroza?

Občina Trbovlje SPET med družbeniki Ceroza?

Občinarji in skupščina na otvoritvi sortirnice leta 2018.

Sodišče naj bi ugotovilo, da Občina Trbovlje ne more, na način kot je, izstopiti iz lastništva Ceroza in določilo ponoven vpis v Ajpes. Družbeniki, direktor in skupščina zadovoljni z odločitvijo.

Sklepa sodišča v Cerozu še niso prejeli, pojasni direktor v odstopu Enes Rakovič, jih pa je o sklepu obvestila odvetniška družba, ki je pritožbo zanje pripravila, da izstop Trbovelj kot družbenika brez soglasja ni mogoč. Danes v Ajpesu Občina Trbovlje še ni vpisana.

Občina Trbovlje se je od Ceroza distancirala, ker so pričakovali, da pritožbi ne bo ugodeno, nam pove predsednik Skupščine Ceroza Slavko Jelševar. Kako bo sodelovanje potekalo naprej, pa bodo morali doreči župani. Nihče namreč ne ve, doda Jelševar, ali bodo Trboveljčani sodelovali ali ne.

V Trbovljah nobene uradne informacije o sklepu

Trboveljska županja Jasna Gabrič dokumenta, da bodo ponovno med družbeniki Ceroza, še ni prejela. Zato nam izjave, kaj to zanje pomeni in kako naprej ne more podati, pravi.

Razkril bo, kaj se je dogajalo v Cerozu

Slavko Jelševar

Jelševarju konec junija poteče mandat predsednika skupščine in takrat, je obljubil, bo javno razkril, kaj se je v Cerozu dogajalo v zadnjih letih. Pravi, da pravega sodelovanja med župani ni bilo, in s tem ne kaže s prstom le na Trbovlje. »Tudi v zadnjem letu so bili župani nekooperativni, kot lastniki niso imeli nobene vizije, čeprav je direktor predstavil več verzij, kako bi lahko Ceroz posloval, a se niso odločili za nobeno.«

Medtem je skupščina Rakovičev odstop že sprejela in do avgusta bodo na Cerozu morali poiskati novega direktorja.

Kdo bo reševal Ceroz? Se obeta finančna in ekološka bomba?

Print Friendly, PDF & Email