Doma Aktualno Občina Zagorje – prva pametna občina v Sloveniji!

Občina Zagorje – prva pametna občina v Sloveniji!

V občini Zagorje ob Savi se lahko pohvalijo, da so postali prva pametna občina v Sloveniji. V Zagorju se je v petek mudil Primož Kučič direktor prodaje za poslovni trg Telekoma Slovenije, ki je z županom Matjažem Švaganom podpisal pogodbo za vzpostavitev osrednje komunikacijske postaje pred zdravstvenim domom na Cesti zmage v Zagorju.

Pametna svetilka, ki spremlja parkirišča, šteje promet, prilagaja razsvetljavo ter meri tudi kakovost ozračja in še in še

Telekom Slovenije je skupaj s tehnološkimi, razvojnimi in infrastrukturnimi partnerji za pametna mesta razvil osrednjo komunikacijsko postajo v obliki pametne ulične svetilke, ki omogoča številne napredne storitve.

Tako omogoča spremljanje zasedenosti parkirišč na določeni lokaciji in anonimno štetje prometa, prilagaja razsvetljavo razmeram v realnem času ter spremlja ključne parametre kakovosti ozračja. Hkrati nudi možnost polnjenja električnih vozil ter omogoča vključevanje dodatnih modulov za zbiranje želenih podatkov glede na potrebe posamezne lokacije.

Poleg tega, da pametna ulična svetilka nudi široko paleto analitičnih dejavnosti, jo bodo lahko uporabljali tudi občani, saj bodo lahko preko nje preverili vremensko sliko, prijavili škodo na javnih površinah ali pa zgolj izpolnili anketo o zadovoljstvu z razvojem občine.

Print Friendly, PDF & Email