Doma Litija Obdobje četrtfinalov za AS Litija

Obdobje četrtfinalov za AS Litija

Tekmovalci Tenis kluba AS Litija so bili v zadnjih tednih zelo uspešni.

Najprej se je v četrtfinale ITF turnirja z nagradnim skladom 15.000$ v Kiseljaku ( BIH ) uvrstil Nik Razboršek. Nik trenutno zaseda 604. mesto ATP lestvice in 62.mesto ITF teniške lestvice. Prav tako v četrtfinale se je v Singapurju uvrstila Nastja Kolar, turnir pa je imel nagradni sklad 25.000$. Za Nika je bil usoden Latvijec Podzus Martin z rezultatom 7:5, 6:3, za Nastjo pa Rusinja Savinykh Valeria z rezultatom 7:5, 6:2.

V četrtfinale posamezno se je na Tennis Europe turnirju do 14 let v Skopju uvrstil tudi Jaka Tomažin, ki pa je bil nato v igrah dvojic precej bolj uspešen in se je v paru s Francozom Martinom Jovenim uvrstila v finale in osvojil končno 2. mesto.

Na zmagovalnih stopničkah je na Državnem prvenstvu do 16 let stal Bor Artnak, ki je osvojil končno 3.mesto, napredovanje v polfinale pa mu je preprečil Aljaž Jeran, ki je slavil s 6:1, 7:5. Vendar pa ne smemo pozabiti dejstva, da je Bor leto mlajši in letošnji rezultat je seveda tudi napoved, da bo naslednjo leto napadel sam vrh.

Dobro se je na Državnem prvenstvu do 12 let odrezal 11 letni Žiga Šeško, ki se je uvrstil v četrtfinale. Tudi on bo imel pravico nastopa v kategoriji do 12 let še naslednje leto, kjer bo prav gotovo v igri za najvišja mesta.

Nekoliko manj sreče sta na Državnih prvenstvih imeli Rina Grošelj do 14 let, ki je izgubila v drugem kroju in za las zgrešil a četrtfinale, in Pia Poglajen, ki jo je tokrat že v prvem krogu presenetila Velenjčanka Lana Stefanović, ki je bila od Pie boljša 5:7, 6:3, 6:2.

V dneh od 08.06. do 11.06.2019 je Tenis klub AS Litija gostila Odprto prvenstvo za dečke do 14 let. Domači adut Jaka Tomažin žal ni nastopil, ker je uspešno nastopal na evropskem turnirju v Skopju. Turnirja se je udeležilo 35 tekmovalcev, ki imajo pravico nastopa na A turnirjih ( kar pomeni, da so na lestvici TZS uvrščeni višje od 65.mesta ). Zmagal je Videnovič Luka iz kluba Triglav Kranj, ki je v finalu ugnal Mohar Vida iz Grosuplja ( oba na naslovni sliki ).

Print Friendly, PDF & Email