Doma 1+1=2 Obisk veleposlaništva Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske

Obisk veleposlaništva Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske

Učence OŠ Toneta Okrogarja je doletela res lepa čast, saj so dobili povabilo na obisk Veleposlaništva Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske v Ljubljani in tako postali prvi učenci, ki so imeli to priložnost. Obisk je bil nagrada za dobro delo in izvirne ideje in učenci so z njim dobili najlepše možno darilo.

Učenci dodatnega pouka angleščine in skupina osmošolcev so tako v torek, 18. 12. 2018, obiskali Veleposlaništvo Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske v Ljubljani.

Nagrajena fotografija

Melanija Majdič Zupančič pove, da je bila to njihova nagrada, saj so učenci sodelovali na natečaju na temo Harryja Potterja, ki ga je razpisalo britansko veleposlaništvo. Na šoli imajo veliko oboževalcev in strastnih bralcev Harryja Potterja, tudi v angleščini, tako da ni bilo težko najti ideje za najboljšo fotografijo na to temo.

Že sam vstop v veleposlaništvo se jim je zdel nekaj posebnega, saj so jih pričakali varnostniki, ki so jih pospremili z dvigalom v 4. nadstropje stolpnice na Trgu republike 3, kjer se nahajajo prostori britanskega veleposlaništva. Povabili so jih v konferenčno sobo, kjer so bili deležni tudi pogostitve. Čez nekaj minut se jim je pridružila sama gospa veleposlanica, gospa Sophie Honey.

Ali imate radi med? Ali znate smučati? Vam dvojina povzroča kaj težav? Vse to in še več je zanimalo učence, ki so imeli z veleposlanico sproščen pogovor v krasni angleščini. Gospe veleposlanici in članom osebja so pripravili kratko dramatizacijo pesmi, ki poustvarja nekdanje rudarsko življenje v naših krajih, ter dramatizirali prizor iz Harryja Potterja. V znak zahvale so ji podarili tudi šolski med.

Po druženju z veleposlanico so jim člani osebja predstavili tudi delovanje veleposlaništva in posamezne oddelke. Tončki so vse prisotne navdušili s svojo energijo, lepim in spoštljivim obnašanjem, z odličnim znanjem angleškega jezika in svojo splošno razgledanostjo.

Obisk britanskega veleposlaništva in srečanje z gospo veleposlanico jim bo še dolgo ostal v lepem spominu, saj gre za res izjemen dogodek.

Print Friendly, PDF & Email